ANTALYA, HAFTAYA HAREKETLİ BAŞLIYOR

ANTALYA KRİTİK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sürgün tartışmalarının gölgesinde 209 gün sonra Büyükşehir Meclisi yönetecek. Antalyaspor ise yarın, yeni başkanını seçecek.

Antalya geçtiğimiz haftaya sürgün tartışmaları ile başladı. Büyükşehir Belediyesinde bir bürokratın Elmalı ilçesine sürgün edilmesine eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı ile Büyükşehir Belediyesi eski Başkan vekili Mehmet Hacıarifoğlu, buna sosyal medya hesaplarından sert tepki göstermişti.

“ZAMANINI BEKLEDİKLERİM VAR”

Bu duruma da uzun süre hastanede tedavi gören ve kısmen görevinin başına dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, isim vermeden “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var" diye sosyal medya hesabından paylaşımında bulunmuştu. Bu paylaşım ise kentte bir anda gündem olmuştu. Tüm kamuoyu ise başkanın kastettiği zamanını bekledikleri kimler onu merak etmeye başladı.

209 GÜN SONRA MECLİSTE

17 Ağustos 2020 tarihinde koronavirüse yakalandığını açıklayan Başkan Muhittin Böcek, özel bir hastanede tedavi altına alınmış ve her geçen gün durumu ağırlaşmıştı. Bu sırada ise tüm kamuoyunun yakından bildiği gibi CHP’de koltuk savaşları başlamıştı. Gizli toplantılarda başkan Böcek’in yerine ise sözde bir isim geçmişti. Bu koltuk savaşlarının içinde başkan Böcek, tedavilere olumlu cevap vererek 108 gün sonra sağlığına kavuşmuştu.

3 Aralık’ta taburcu olan ve 8 Aralık’ta görevini devralan Başkan Böcek, 13 meclis, 209 gün aradan sonra meclisi yönetecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclisi 111 gündem maddesi ile bugün günü toplanacak. Ayrıca Başkan Böcek’in cumartesi günü yürürken videosu paylaşılırken gözlerimiz bugünkü meclise çevrildi.

“GÖZLER YENİ YÖNETİMDE”

AK Parti Antalya il olağan kongresi geçtiğimiz pazartesi gerçekleşti. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ikinci döneme çoğunluğu değişen 50 kişilik yeni bir yönetim kurulu ile tekrar dümene geçti. Tüm kamuoyunun göze ise işleri zor olan il başkanı Taş ile yeni yönetim kuruluna çevrildi. Bu kongre, umarız il başkanı ve yönetimi ile Antalya için hayırlı olur…

ANTALYASPOR YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR

 Ali Şafak Öztürk, 19 Ocak’ta Antalyaspor AŞ başkanlığından ikinci defa istifa etmişti. Bu istifa çok konuşulmuş, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz da, Öztürk'ün istifasını saygıyla karşıladıklarını söylemişti. 9 Şubat (yarın) Antalyaspor A.Ş. yeni başkanını seçecek.

Şu ana kadar başkanlık görüşmeleri sürerken birçok isim öne çıkmıştı. Fakat konuşulan bu isimler de başkanlığa sıcak bakmamıştı. Başkanlık için ise Dernek ve Vakıf Başkanı Mustafa Yılmaz’ın adı ilk sırada yer alıyor. Takımın iyi gittiği şu günlerde inşallah yeni yönetimde kentte kenetleşerek Antalyaspor’u sportif ve ekonomik bakımdan üst seviyelere taşır…