Antalya ekiplerinden transfer şov

Transfer sezonu geçtiğimiz hafta tamamlanırken, Antalya ekipleri adeta imza şov yaptı. Antalya’nın profesyonel takımları Antalyaspor, Alanyaspor, Kepezspor, Serik Belediyespor ve Alanya 1221 FK, tam 80 transfere imza attı.

Türkiye’de 24 Haziran’da başlayan transfer sezonu, 13 Eylül Cuma günü itibariyle sona ererken, Antalya ekipleri adeta transferde birbirleriyle yarıştı. Süper Lig’de Antalyaspor ve Alanyaspor, TFF 2. Lig’de Kepezspor ile Serik Belediyespor, TFF 3. Lig’de de Alanya 1221 FK kadrolarında önemli değişime gitti. 5 ekip, toplamda 80 transfere imza atarak dikkat çekecek bir dönemi geride bıraktı.

11 FUTBOLCUYA YER AÇTI

Süper Lig’de Antalya’yı temsil eden Antalyaspor 3 kez kapanan transfer tahtasını her defasında açma başarısı gösterirken, kadrosuna tam 11 futbolcu kattı. Andros Townsend, Oleksandr Petrusenko, Thalisson, Kenan Piric, Soner Dikmen, Abdullah Yiğiter, Moussa Djenepo, Braian Samudio, Emrecan Uzunhan, Abdurrahim Dursun ve Adolfo Gaich’i renklerine bağlayan Akrep, 8 futbolcusuyla ile yollarını ayırdı. Kırmızı-Beyazlıların yaz transfer dönemindeki en dikkat çeken imzalarını ise uzun yıllar Premier Lig’de forma giyen Andros Townsend ve Standard Liege’in başarılı futbolcusu Moussa Djenepo oldu. 

ALANYA’DAN 8 İMZA

Oğuz Aydın’ı Fenerbahçe’ye 6 milyon Euro karşılığında gönderen Alanyaspor da kadrosuna 8 yeni futbolcuyu ekledi. Turuncu-Yeşillilerin en dikkat çeken imzasını Serdar Dursun atarken, Gaius Makouta, Bera Çeken, Juan Christian, Rony Lopes, Mert Bayram, Ui-Jo Hwang ve Arda Usluoğlu takıma katılan diğer isimler oldu. Antalya ekibi, transfer sezonunda 12 futbolcusuyla ise yollarını ayırdı. 

KADROLAR TAMAMEN DEĞİŞTİ

TFF 2. Lig’de Antalya’yı temsil eden Serik Belediyespor ve Kepezspor ise kadrolarını tamamen değiştirdi. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan iki ekip, adeta transferde birbiriyle yarıştı. Hakan Arslan, Abdurrahman Üresin, Berk İsmail Ünsal, Gökhan Karadeniz ve Erkan Eyibil gibi dikkat çekecek isimlerle imza attıran Serik Belediyespor, toplamda ise tam 25 futbolcuyu kadrosuna dahil etti, 23 futbolcuyla ise yollar ayrıldı. Kepezspor ise Rizespor’dan Selim Ay, Üstün Bilgi gibi futbolcuların da arasında yer aldığı 26 yeni ismi bünyesine katıp, 22 futbolcusuna ise yol verdi. TFF 3. Lig’de mücadele veren ve adını da değiştiren Alanya 1221 FK da 10 yeni futbolcuya imza attırırken, yollarını ayırdığı oyuncu sayısı 12 oldu.