Antalya DOB’dan şeker tadında çocuk oyunu
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 7 Mart Salı saat 11.00'de 'Şekeronya' müzikli çocuk oyununun sezon prömiyerini gerçekleştirecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 7 Mart Salı saat 11.00'de 'Şekeronya' müzikli çocuk oyununun sezon prömiyerini gerçekleştirecek.
Zeynep Ergüven'in yazdığı çocuk oyununun müzikleri Murat Cem
Orhan'a ait. Fatih Şanal tarafından sahneye konulan Şekeronya'nın dekor
tasarımı Ömer Gündüz, kostüm tasarımı Zekiye Şimşek, ışık tasarımı Mustafa Eski
ve koreografisi Melda Özkan imzasını taşıyor.
Ülkesinden kaçan, Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın
eve dönüş hikayesinin anlatıldığı eserde Sinem Seçil Baddal ve Serap Demirhan
Işık 'Fırıldak', Gizem Şener Güçkan, Betül Uzunoğlu Oruç ve Pınar Tekol
'Zeytin', Enis Ok ve Engin Yaman 'Tombiş', Baha İşler ve Ercan Uğur 'Karabaş',
Heyecan Yakan ve Müge Yıldıran 'Kırmızı Başlıklı Kız', Erdi Can Aybaş ve Yalçın
Ünsal 'Kurt', Ceren Aytekin ve Meriç Karataş 'Soprano Horoz', Müge Günaydın ve
Tuğçe Oğuzülgen 'Büyücü' rolleri ile sezon boyunca dönüşümlü sahne alırken
Antalya DOB bale sanatçıları da minik sanatseverlere dansları ile keyifli
dakikalar yaşatacak.
16 Mart Perşembe ve 28 Mart Salı saat 11.00'de tekrar
sahnelenecek eserin 25 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve
Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com
internet adresinden temin edilebilecek.
DHA
Günümüze kadar toplam 506 gösteri yapan Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Dünyaca ünlü Gastronomi platformu TasteAtlas dünyanın en iyi 100 salatasını açıkladı. Antalya piyazı 9’uncu olarak ilk 10’a girdi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makamında çocukları ağırladı.
Gastronomi tutkunlarının merakla beklediği Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 9-11 Mayıs tarihleri arasında 4’üncüsünü gerçekleştireceği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Turizm Haftası kapsamında Burdur Valiliği tarafından düzenlenen Yörük şenliği, vatandaşların yoğun ilgisiyle bugün son bulacak.
Keyifle geçireceğiniz bir Pazar gününden, “Lider ile Kültür Sanat Hayatın İçinden” sayfasından tüm değerli okuyucularımıza selamlar…
Kazı ekiplerince bulunan tarihi eserler, restorasyon ve konservasyon laboratuvarlarında uzmanlarca adeta cerrah titizliğinde yapılan çalışmalarla sergilenmeye hazır hale geliyor.
Yazıköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, her geçen gün çekilen Burdur Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla öğretmenleriyle birlikte
Bu yıl, 9-11 Mayıs tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Foodfest Gastronomi Festivali’nin, danışma kurulu toplantısı şehrin önde gelen kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 1481 yılındaki Rodos depreminde yıkılan 26 metre uzunluğundaki 2 bin yıllık Patara Deniz Feneri yeniden ayağa kaldırıldı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz