ANTALYA DEĞER KAYBETTİ

Futbol dünyasının nabzını tutan Transfermarkt, ekim ayı güncellemesini yaptı. Buna göre Antalya'nın Süper Lig'deki temsilcilerinden Antalyaspor 1 milyon 175 bin Euro, Alanyaspor ise 2 milyon 650 bin Euro değer kaybetti.

Transfer dünyasının nabzını tutan ve futbolcuların piyasa değerlerini belirleyen Transfermarkt, ekim ayı güncellemesini yaptı. Alman internet sitesinin verilerine göre; Antalya'nın Süper Lig'deki temsilcileri Antalyaspor ile Alanyaspor toplamda 3 milyon 825 bin Euro değer kaybetti. Buna göre; Alanyaspor 42.4 milyon Euro, Antalyaspor ise 29.85 milyon Euro kadro değerine sahip oldu.

ANTALYASPOR'UN KAYBI 1 MİLYON 175 BİN EURO

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Antalyaspor, ekim ayı güncellemesinde toplamda 1 milyon 175 bin Euro değer kaybetti. Bu alanda Kırmızı-Beyazlıların genç ismi Doğukan Sinik ön plana çıkarken, 22 yaşındaki futbolcu, 400 bin Euro kayıp yaşayarak değerini 1 milyon 600 bin Euro olarak gördü. Akrep'te en çok kayıp yaşayan diğer futbolcu ise Eren Albayrak (325 bin Euro) oldu.

HAJI WRIGHT ZİRVE YAPTI

Antalyaspor'un Danimarka'nın SønderjyskE'den kiralık olarak kadroya kattığı Haji Wright ise büyük bir çıkış yakaladı. 23 yaşındaki futbolcu, ilk 8 haftada 4 gole imza koyarak değerini de 800 bin Euro'dan 1 milyon 400 bin Euro'ya taşıdı. ABD'li futbolcuyu 3 milyon 400 bin Euro'dan 3 milyon 800 bin Euro'ya yükselen Bünyamin Balcı takip etti.

EN DEĞERLİ GÖKDENİZ BAYRAKDAR

Kırmızı-Beyazlıların en değerli ismi ise son güncellemedeki gibi yine Gökdeniz Bayrakdar oldu. Ümit Milli futbolcu, 4 milyon Euro bedel ile zirvede yer alırken, kendisini Bünyamin Balcı (3.8 milyon Euro) ve Enzo Crivelli (2.5 milyon Euro) takip etti.

ALANYA'DA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Antalya'nın diğer temsilcisi Alanyaspor'da ise düşüş daha fazla oldu. Turuncu-Yeşilliler tam olarak 2 milyon 650 bin Euro değer kabederken, bu alanda Khouma Babacar ile Miha Mevlja başı çekti. Babacar 5 milyon Euro'dan 4 milyon Euro'ya, Miha Mevlja ise 3 milyon Euro'dan 2 milyon Euro'ya geriledi. Bu ikiliyi Leroy Fer ve Joao Novais takip etti.

FATİH AKSOY ÖNE ÇIKTI

Yabancı kontenjanının düşürülmesiyle birlikte kendisine ilk 11'de yer bulan Fatih Aksoy, değerini artıran isimlerin başını çekti. Başarılı futbolcu 2 milyon Euro olan değerini 3 milyon Euro'ya taşıdı. Turuncu-Yeşillilerin en değerli isimleri ise Chidozie Awaziem (5 milyon Euro), Khouma Babacar (4 milyon Euro) ve Davidson (3.8 milyon Euro) oldu.