Antalya’daki afet Meclis’e taşındı

Antalya'da felakete dönüşen şiddetli yağış şehirde büyük zarara neden oldu. Devletin ilk andan itibaren seferber olduğu afeti, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır’da Türkiye büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Antalya’da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağış, sele ve taşkınlara neden oldu. Yollar, sokaklar, işyerleri, evler ve tarım alanları su baskınları sebebiyle zarar gördü.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Antalya’da, 3 bin 862 binada su baskınının yaşandığını bildirdi.  Toplamda 299 üreticinin bin 948 dekarlık alanı su baskınına uğradı.  

Aksu ve Kepez ilçelerinde 10 çiftçinin toplam 7 büyükbaş, 70 küçükbaş hayvanı, 70 tavuk, 210 arı kovanı, 4.000 kilo kaba em, 11.300 kilo kesip yem ve bir adet süt sağı makinesi telef olduğu kayıtlara geçti.

Yaşanılan afetin ardından hareket geçen devlet organları ise Antalya’ya dev bir acil yardım ödeneği ayırdı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Valiliği'ne 20 milyon TL acil yardım ödeneği verdiklerini duyurdu. Karaloğlu, “Vatandaşımızın sorunları çözülmeden sağdan çekilmeyeceğiz” dedi.

MECLİS KÜRSÜSÜNDE ANTALYA ÇAĞRISI

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır’da TBMM’de kürsünden Antalya'da yaşanan felaket ile ilgili çağrıda bulundu. Vekil Çorabatır Meclis kürsüsünden, “Yaşanan sel felaketinde etkilenen tüm çiftçilerimizle birlikte vatandaşlarımızın ve esnafımızın da zararları sigortalı olup olmamasına bakılmaksızın karşılanmalıdır. Antalya’da yaşanan sel felaketinde büyük bir özveriyle çalışan Büyükşehir ve tüm Belediye çalışanlarımıza, itfaiye ekiplerimize, AFAD görevlilerine emekleri için teşekkür ederim" dedi.