Antalya’da Zafer Bayramı coşkusu

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. Yılı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Antalya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlikler Ulusal Yükseliş Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Antalya Valiliği, Antalya Garnizon Komutanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunulduktan sonra, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve protokol üyeleri Valilik binasında tebrikleri kabul etti.


Törenler Cumhuriyet Caddesi'nde devam ederken, Antalya Valisi Hulusi Şahin, MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, araç üzerinde vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törene Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan, Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Ethem Taş, Tuğba Vural Çokal, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, siyasi parti, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


TÜRK ORDUSUNUN GÜNÜ

Günün anlam ve önemi konu alan konuşmasında Üsteğmen Ömer Işık, “Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin günümüze kadar yansıyan çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuştur. Ve bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk'ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle, topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos zaferi, Türk ordusuna Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir” dedi.


DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyadaki sayılı askeri güçlerden biri olduğunu altını çizen Işık, “Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin durum ve bekasını sağlamak, bölgemize ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için, tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp, silah ve teçhizatlarıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarımızın ve ülkemizin güvencesi, dostlarımızın, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden biri olan silahlı kuvvetlerimizin her zaman, her yerde ve her şartla verilecek görevleri ifadeye hazırdır” diye konuştu.


“ŞÜKRANLARIMIZ SUNUYORUZ”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her daim göreve hazır olduğunu ifade eden Işık, “Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ülkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk silahlı kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta olan önden hatırlık olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle alıyor. Hatıraları önünde bir kere daha saygıyla eğiliyor. Şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Konuşma ve şiir sunumlarının ardından halk oyunları gösterileri yapıldı. Selamlama ve geçit töreni sonrasından, töreni büyük bir coşku içinde sona erdi.


YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ KUTLAMALARDA YER ALDI

Resmi Gazete’de Antalya’ya ataması yapılan İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ayağının tozuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine katıldı. Vali Hulusi Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin sonunda töreni düzenleyenlerle selamlaştıktan sonra etrafında bulunanlara yeni ‘Emniyet Müdürümüzü tanıtayım’ diyerek Arslan’ı takdim etti.