YEREL GAZETELERİ OKUYANA ÜCRETSİZ

Antalya’daki sanatseverler, kentte günlük yayınlanan bir yerel gazeteyi Antalya Kültür Sanat gişesinde göstererek, dünyanın en önemli heykeltıraşlarından Rodin’in sergisini ücret ödemeden gezecekler.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim Araştırma Kültür ve Sanat Vakfı, yerel basının güçlenmesi ve kültür sanat faaliyetlerinin kent sakinlerine ulaşması için önemli bir farkındalık kampanyasına imza atıyor. Antalya’daki sanatseverler kentte günlük yayınlanan bir yerel gazeteyi Antalya Kültür Sanat gişesinde göstererek, dünyanın en önemli heykeltıraşlarından Rodin’in sergisini ücret ödemeden gezecekler.

“YEREL BASIN BİR KENTTE OLMAZSA OLMAZDIR”

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ATSO Eğitim Araştırma Kültür ve Sanat Vakfı ile Türkiye’ye örnek bir kampanya gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yerel basın bir kentte olmazsa olmazdır. ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya Kültür Sanat yönetimine teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Taş, vatandaşların Antalya’da yayın yapan yerel gazeteleri Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi üzerindeki gazete büfesinden alabileceğini söyledi.

31 TEMMUZ’A KADAR AÇIK

ATSO’nun 140. yılı dolayısıyla açılan “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin-Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” adlı sergiye özellikle yabancı turistlerin ve Antalya’da yaşayan yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Davut Çetin, “Dünyanın en önemli kolleksiyonlarından biri olan bu sergimiz 31 Temmuz’a kadar açık kalacak. Antalyalı hemşehrilerimizin bu çok özel sergiyi mutlaka görmelerini arzu ediyorum” dedi. Sergide, modern heykelin öncüsü olarak bilinen dünyaca ünlü Fransız heykeltıraş Auguste Rodin’in 22 eseri yer alıyor. Antalya Kültür Sanat; Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi günleri saat 11.00-19.00, Perşembe günü saat 11.00-21.00 ve Pazar günü saat 13.00-19.00 arası açık olacak.

HABER MERKEZİ