Antalya'da yaz spor okulları törenle açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde her yıl düzenli olarak yapılan spor okulları açılışı yapıldı. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Yaz tatillerini her çocuğumuzu en az bir spor dalıyla tanıştırmak onları sporun içinde tutmak için bu güzel tatillerine talibiz” dedi.

Yaz Spor Okulları açılış töreni Antalya Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene Antalya Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz katıldı. Antalya Gençlik Spor Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu’nun dans gösterileri göz doldururken ve ekstrem topluluğu ise bisiklet ve paten gösterileri ile izleyicilerin nefesini kesti. Antalya ve 19 ilçesinde 40 branşta GSB Engelsiz Spor Okulları ise,12 branşta gerçekleştirilecek. Çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla hazırlanan yaz spor okullarında çocukların fiziksel ve mental gelişimlerine katkı sağlanması, sporla tanıştırılması, spor bilinci oluşturulması hedefleniyor.


“ÇOCUKLARIN TATİLİNE TALİBİZ”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan yaptığı açılış konuşmasında; “Çok çalıştığınız yorulduğunuz uzun bir eğitim öğretim sonunda tatile girdik. Bu 2 aylık sürede dünyanın en güzel varlıklarını alanında en iyi ve donanımla antrenörlerimizle yaz tatillerini her çocuğumuzu en az bir spor dalıyla tanıştırmak onları sporun içinde tutmak için bu güzel tatillerine talibiz” dedi. 2024 yılını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın ‘Hareketlilik yılı’ ilan ettiğine vurgu yapan Gürhan, “Tüm çocuklarımızı bu hareketlilik yılında bir spor branşı ile hareketli sağlıklı mutlu bir geleceğe hazırlamak için tüm çabamızla tatil boyunca okullar açılıncaya kadar yaz spor okullarımız sizlerin hizmetinde olacak” diye konuştu. 


ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL EĞİTİM

Özel çocuklar içinde eğitimler olduğuna dikkat çeken Gürhan, “Haftanın her günü yeteneklerine göre onlar için oluşturduğumuz spor eğitimleri, gençlik merkezlerimizde istedikleri atölye eğitimlerinden tam gün spor okullarına kadar 81 ilimizde, 19 ilçemizde bu tatil boyunca çocuklarımızın, ailelerimizin yanlarında olmaya, onları sporla buluşturmayan tatillerini mutlu ve huzurlu geçirmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye kaydetti.  Bu yolda en büyük destekçilerinin Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a teşekkür eden Gürhan, “İlimizin yönetirken önceliği eğitim ve spor olan Antalya Valimiz Hulusi Şahin’e, her fırsatta en büyük paydaşımız ve yol arkadaşımız, değerli dostumuz Antalya İl Milli Eğitim Müdürü (MEB) Salih Kaygusuz’a ve bu dünyanın en güzel vatandaşlarını bizlerle buluşturan, tesisimizle buluşturan sevgili anne ve babalara teşekkür ediyorum” dedi.