ANTALYA’DA YAZ BİTMİYOR

Ülkenin birçok yerinde havaların soğumasına karşın Antalya’da yazdan kalma havanın tadını çıkaran vatandaşlar, soluğu denizde ve kentin renkli caddelerinde aldı

Ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken, turizmin başkenti Antalya'da, yazdan kalma günler yaşanıyor. Yazdan kalma güneşli günlerin bitmesine az bir süre kala Antalya’daki yerli ve yabancı turistler güneşli havaların tadını çıkarıyor. Ekim ayının sonlarına gelinmesine karşın hafta sonu hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının 26 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilenler, Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne ve kentin merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na giderek, güneşin tadını çıkardı. Kimisi deniz havası almayı tercih ederken, meydanda bisiklet sürmeyi, yürüyüş yapmayı ve paten kaymayı tercih eden gençler renkli görüntüler oluşturdu.

TURİZMDE EN ZOR YIL

Öte yandan turizmin gözbebeği Antalya, koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en zor yılının sonuna yaklaştı. Pandemi döneminde güvenli turizmin adresi olan Antalya, bu dönemde dünyanın en çok turist ağırlayan illeri arasında yer aldı. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, Koronavirüs salgını nedeniyle turizm tarihinin en zor sezonunu yaşayan Antalya’ya, 3 buçuk, Türkiye’ye 10 milyon üzerinde turist gelmiş olmasını ve Türkiye’nin turizm treninde kalmasını sadece ülkenin geliri açısından değil, aynı zamanda yüzbinlerce turizm çalışanı için umut ışığı olacağını belirtti.  Son günlerde turist sayısında azalma olduğunu dile getiren Yavuz, ekim başından beri günlük ortalama 30 bin civarında gerçekleşen gelişlerin, 19 Ekim itibariyle yarı yarıya düştüğünü belirtti.

FATMA ARSLAN