ANTALYA’DA YAŞAMAKTAN MUTSUZUM!

1994 yılında daha yirmi yaşında devlet memuru olmanın sevincini yaşadım. Ancak; doğup büyüdüğüm topraklarıma veda etmek bana çok zor geldi. Devlet memurluğu sevincimi gölgede bırakacak şekilde, hüzünle veda ettim O zamanlar Antalya’ma.

Ve 25 yıllık memuriyetim boyunca yıllık izinlerimi hep; ikiye, üçe, dörde bölüp,  Kars’tan, Muş’tan Antalya’mı ziyarete geldim.

“Geleceğin emniyet müdürü olacaksın. 45 yaşında emekli mi olunur?” gibi sözlere aldırış etmeden, nihayet 2019 yılında emekliliğimi isteyerek gelip yerleştim Antalya’ma.

Keşke yerleşmez olaydım. Keşke Antalya’mın bu hallerini görmez olaydım.

Benim canım Antalya’mı, doğup büyüdüğüm ata topraklarımı; CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bana yaşanmaz hale getirdi.

Akşamları balkona çıkamıyorum. Sivrisinek, yakarca saldırısına maruz kalıyorum. Gündüzlerim ise, evimde karasineklerle mücadele etmekle ile geçiyor. İnşallah; bu sinek istilası yüzünden Antalya’da yaşayan bizler topluca bulaşıcı hatalıklara yakalanmayız.

Arabama binip, Antalya’mı gezemiyorum. CHP’li başkan trafiğe hiçbir çözüm üretmediğinden, altı ay kadar önce tıkanmış trafikte panik atak geçirdim. Espri veya abartı olsun diye yazmıyorum arkadaşlar. Akmayan trafik yüzünden; kendimi çaresiz, hapis olmuş gibi hissettim. Bir anda nefes alamaz oldum. Kalbim hızlı hızlı çarpmaya başladı. Gözlerim karardı, elim ayağım titremeye başladı. Şükür ki; arabayı güç bela yol dışına çıkarabildim ve herhangi bir kazaya sebep olmadım.

Kalp kirizi şüphesiyle gittiği doktorlar bana yaşadığım olayın panik atak olduğunu söylediler.

Arabamla keyifle bir gezinti yapamama sebeplerimden biriside şehrimizde yeterli otopark yok.

Ben Ak Parti iktidarından önce araba hayali kuramıyordum. Şimdi arabamı park edecek yer bulamıyorum.

Toplu taşımayı kullanayım dedim. Pandeminin en yoğun olduğu dönemde sefer sayılarını düşürdüğün için tramvay ve otobüsler tıklım tıklım doluydu.

Son görev yaptığım şehirde aylık su faturam on beş, yirmi lira idi. Antalya’da ise; yüz lira. Evimdeki muslukları öcü gibi görmeye başladım artık.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM

 Sayın Böcek!

İki buçuk yıldır Antalya’ya ne yaptın? Ne oldu O; 77 vaadine? Sana oy vermediği halde hastalığın sürecinde sana dua eden bizlere bunları mı reva görüyorsun?

Seni klasik CHP zihniyetinde, HDP boyunduruğu altında görmek, biz Antalyalıları çok üzüyor.

O nedenle; iki buçuk sene daha koltuğunun sefasını sür. Çünkü; Antalyalılar ve Antalya’da yaşayan  halkımız; kaybettirdiğin beş yılın öfkesi ile, iki buçuk sene sonra sana yol verir.