ANTALYA’DA 'TOZ' ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için ‘toz taşınması’ uyarısında bulundu. Uzmanlar toz fırtınalarının özellikle koah, bronşit ve astım hastası ile yaşlılar için sağlık sorunu teşkil ettiğine dikkat çekerek, her ihtimale karşı vatandaşların temkinli olması gerektiğini belirtti.

ANTALYA İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'yı etkisi altına alan ve vatandaşlara panik dolu anlar yaşatan toz fırtınasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarda bulundu. Alınan verilere göre, pazartesi gününden itibaren 3 gün boyunca Antalya, Şırnak, Siirt, Mardin, Manisa, Aydın ve Balıkesir için hassas toz fırtınası olacağı tahmininde bulunuldu. Yetkililer, “Türkiye'de mevsim itibarıyla bahar aylarında daha çok karşılaşılan toz taşınımı, bu hafta boyunca etkisini gösterecek" şeklinde konuştu.

 ‘TOZ’A KARŞI DİKKAT!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde yoğun olarak görülen toz fırtınası sonrasında vatandaşlar zorlu anlar yaşarken, böyle bir doğal afetin bir daha gerçekleşmesi durumunda uzmanlardan uyarılar geldi. Uzmanlar özellikle toz fırtınalarının, koah, bronşit ve astım hastası ile yaşlılar için sağlık sorunu teşkil ettiğine dikkat çekerek; kronik hastalığı, astım hastalığı, kronik bronşiti ve alerjisi olanların bu dönemde dışarı çıkmaması, pencerelerini açmamalarını ve balkona çıkmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

HABER MERKEZİ