TOPLU ULAŞIMA ‘ZAM’ YAPILDI

Antalya'da ulaşım ücretlerine yüzde 28 zam yapılması kararı alındı. Böylece 5 lira 20 kuruş olan indirimsiz toplu taşıma ücreti 6 lira 70 kuruşa yükseldi. Öğrenci ücreti ise 2.65’ten 3 lira 40 kuruşa çıkarıldı.

Fatma ARSLAN/ Özge TOPTAŞ

Antalya’da toplu ulaşıma yüzde 27 zam yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) genel kurulunca dün yapılan toplantının ardından tam biniş ücretinin 6 lira 70 kuruşa, indirimli binişin 3 lira 40 kuruşa, emekli ve öğretmen biniş ücretlerinin ise 5 lira 70 kuruşa yükseldiği duyuruldu.

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde aralarında büyük tartışmalar yaşanan Antalya Büyükşehir Belediyesinden akaryakıt ücretlerinin artması nedeniyle zam talebinde bulunduklarını anlatan Arslan, “Dünyada petrol fiyatlarının artması ile birlikte akaryakıt ücretleri ciddi oranda yükseldi. Bu nedenle toplu ulaşım için Antalya Büyükşehir Belediyesinden zam talebinde bulunmuştuk. Bugün gerçekleştirilen genel kurulda Başkan Böcek yüzde 27 oranında bir zam uygulanabileceğini öngördü” diye konuştu.

Arslan son karara göre fiyatları şöyle açıkladı:

“Yarın itibarıyla uygulamaya konulacak zamlarımızla tam ücret 5 lira 20 kuruştan 6 lira 70 kuruşa, indirimli öğrenci biletleri 2 lira 65 kuruştan 3 lira 40 kuruşa, emekli ve öğretmen biniş ücretleri ise 4 lira 50 kuruştan 5 lira 70 kuruşa yükseldi.”

Bu ücretlerin akaryakıt zamlarına göre yeterli olmadığını da ifade eden Arslan, “Fiyatlara yapılan zamlar ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin mazot ve biniş başı ücret desteği ile bir süre değerlendireceğiz. Önümüzdeki süreçte oluşacak durumlara göre bu konu üzerine tekrar masaya oturabiliriz” ifadelerini kullandı.