ANTALYA’DA TAKSİMETRE ÜCRETLERİNE ZAM

Antalya’da taksimetre ücretleri açılışı 6 liradan 7 liraya, kısa mesafenin 12 liradan 20 liraya, kilometre başına ücretin ise 5 liradan 7 liraya yükseltildi. Başkan Alkan, “Yeni tarifelerimiz 8 Şubat’ta uygulamaya konulacak” dedi.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, evvelsi gün taksimetre ücretlerine zam yapıldığını bildirdi. Alkan Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, “Taksilerde açılış ücreti 6 liradan 7 liraya, kısa mesafenin 12 liradan 20 liraya, kilometre başına ücretin ise 5 liradan 7 liraya yükseltildi. Yeni tarifelerimiz 8 Şubat’ta uygulamaya konulacak” dedi. Alkan, geçtiğimiz salı günü akşam saatlerinde Antalya Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne iletilen zam teklifinin Ulaşım Komisyonu tarafından kabul edildiğini dile getirdi.

“VATANDAŞI DA DÜŞÜNÜYORUZ”

Komisyon tarafından kabul edilen zammın yaklaşık yüzde 40 olduğunu ifade eden Alkan, taksilerde açılış ücreti 6 liradan 7 liraya, kısa mesafenin 12 liradan 20 liraya, kilometre başına ücretin ise 5 liradan 7 liraya yükseltildi. Yeni tarifelerimiz 8 Şubat’ta uygulamaya konulacak. Zam beklentimizi bu miktar çok karşılamıyor ama biz kendimizi düşündüğümüz kadar vatandaşımızı da düşünüyoruz. Taksi esnafı olarak zor bir süreçteyiz ama müşterilerimizi de kaybetmek istemiyoruz. Bu kapsamda iki tarafında fedakarlık yapmasını gözeterek Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, karar aldık. Eğer zam talebi olursa mayıs ayında yeniden bir değerlendirme yapılabilecek” diye konuştu.

“TAKSİ ESNAFI ZAM İSTEMİYOR”

Alkan, taksi esnaflarının zam gelmesini istemediğini vurgulayarak, “Umarım zamların devamı gelmez. Taksi esnafları olarak mazota, yağa, lastiğe zam gelmediği sürece biz zam düşünmüyoruz. Ancak bizim maliyetlerimiz arttıkça biz de zam almak zorunda kalıyoruz. Antalya’da trafiği günün belirli saatlerinde gerçekten yakıt giderlerimiz çok oluyor. Bu zammı almaya mecburduk, inşallah önümüzdeki dönemde girdilere gelen zamlarımız durur ve bizler de uzun bir süre zam almayız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Uygulamanın hayata geçmesi için taksimetre ayarının yapılmasını beklediklerini aktaran Alkan, şunları kaydetti:

“8 Şubat’a kadar fabrikadan gelen arkadaşlarımız taksimetre ayarlarını yapacaklar. Vatandaşlarımızı bu konuda bize anlayışla yaklaşmaya davet ediyorum. Bizleri yanlış değerlendirmesinler. Taksi iyi bir ulaşım aracıdır, taksilerimizi kullanmaya devam etsinler. İstanbul tarik yoğunluğu bakımında Avrupa’da ikinci, dünyada ise 5’inci sıradadır. Araç sayısı her geçen gün artıyor, bu durum yakın zamanda Antalya’da yaşanacak. Bu nedenle herkes zaruri ihtiyaç olmadığı sürece kendi araçlarını değil taksilerimizi kullansın. Biz vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek için 24 saat onların hizmetindeyiz. Yeni zam için esnaf kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun diyorum, kazasız belasız bol kazançlı günler temenni ediyorum, Antalya halkından da taksi kullanmalarını, taksiye güvenmelerini ve güvenli şekilde binmelerini rica ediyorum. “