Antalya'da sıkıştı

Antalyaspor ile sözleşme imzalamasına karşın son dakikada Zymer Bytyqi’den dolayı gelen transfer engeli sebebiyle lisansı çıkarılamayan Andros Townsend, ilk kez konuştu. İngiliz futbolcu, hangi kulübe ait olduğunu bilmediğini ve Antalyaspor’da sıkışıp kaldığını söylerken, sorunun ne zaman çözüleceği yönünde soru sorduğunda süreli olarak, “Yarın” cevabını aldığını vurguladı.

Antalyaspor’un önceki hafta Adolfo Gaich ile birlikte sözleşme imzaladığı, ancak lisans işlemleri sırasında gelen transfer engeli sebebiyle forma giyme hakkını henüz eline alamayan Andros Townsend, ilk kez konuştu. 15 Ağustos’tan bu yana Antalya’da olan ve Kırmızı-Beyazlılarla antrenmanlara çıkan İngiliz futbolcu, buna rağmen lisansı çıkarılamadığı için Beşiktaş ve Hatayspor karşılaşmalarında forma giyemedi. Yaşananlarla ilgili olarak Antalyaspor’dan bir açıklama gelmezken, Townsend İngiliz medyasına konuştu.

“24 SAAT SÜRE VERDİLER”

Championship ekiplerinden Luton Town’dan Antalyaspor’a transfer olan 33 yaşındaki futbolcu, görüşmelerin çok hızlı ilerlediğini belirterek, “Luton Town'da sezon başlamadan 3 gün önce Antalyaspor'dan bir telefon aldım. 'Senin için bir teklifimiz var ama 24 saatin var çünkü transfer yasağı yiyeceğiz. Bu engel kulübe gelmeden sana ihtiyacımız var' dediler. Daha sonra Luton Town'ın Championship'te çıkcağı ilk maçta oynamak için Antalyaspor yönetimiyle pazarlıklar yaptım ve mücadelede 10 dakika forma giydim ve ardından her şeyi tamamladık. İmzalar atıldı, işlemler tamamlandı” dedi.

TRANSFER ENGELİNE TAKILDI

Sözleşmenin imzalanmasının ardından Antalyaspor’un lisans işlemlerine başladığına vurgu yapan deneyimli futbolcu, “Her şeyi tamamladıktan sonra transfer yasağına yetişemedik ve süreyi birkaç saat ile kaçırdık. Antalyaspor ile sözleşme imzaladım ama benim lisansımı çıkaramıyorlar. Beni transfer ettiklerini duyuramıyorlar. Çünkü transfer engelleri var. Antalyaspor'da sıkışmış durumdayım. Sadece antrenman yapabiliyorum. Hangi takımdayım bilmiyorum. İmzaladığım kontratım nerede bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

“KAFAMI ÖNE EĞİYORUM”

Durumu yetkili isimlere sorduğunu ifade eden Townsend, “Sanırım onları mahkemeye veren bir oyuncuyla anlaşmazlıkları var, bu yüzden bu çözülene kadar yeni oyuncu getiremezler. Burada neredeyse iki haftadır bulunuyorum ve her sorduğumda 'yarın hallediyoruz' diyorlar. Bana sürekli 'yarın, yarın, yarın' diyorlar. ‘Sözleşme imzalandı, sen bizim oyuncumuzsun diyorlar’ ama henüz hiçbir şey açıklanmadı. Oynayamam, kelimenin tam anlamıyla bir antrenman sahasındaki bir otelde, sadece antrenman yapıyorum ve kafamı öne eğiyorum” sözlerine yer verdi.

DOSYA 2’YE YÜKSELDİ

Kırmızı-Beyazlıların lisans işlemlerini başlattığı sırada Zymer Bytyqi’nin yaptığı şikayet dolayısıyla transfer engeli gelirken, bu ceza İngiliz futbolcunun forma giymesine engel oldu. Bytyqi dosyasını çözüme kavuşturmak için görüşmelerini sürdüren Antalyaspor’a ikinci darbe ise Britt Assombalonga’dan geldi. Kongolu futbolcunun alacakları sebebiyle ikinci transfer engelini alan Antalyaspor’un, yaklaşık 2 milyon Euro’luk bir ödeme yaparak tahtayı açması gerekiyor. Her iki futbolcuyla da görüşmelerine başlayan Kırmızı-Beyazlılar, ikna için yoğun bir mesai harcıyor. 

FESİH GÜNDEME GELEBİLİR

Townsend ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Antalyaspor’da lisans çıkarılamaması halinde ayrılık rüzgarları esebilir. Yaklaşık 700 bin Euro maaş alması beklenen Townsend’in forma giyememesi durumunda sözleşmesinin feshi gündeme gelebilir. 

Bytyqi ikna olmuyor

Andros Townsend’in lisansının çıkarılmasına ilk engel olarak ortaya çıkan Zymer Bytyqi, Kırmızı-Beyazlıların anlaşma talebine yanaşmıyor. İki kez teklif sunan Antalyaspor’a olumsuz karşılık veren ve peşinat olarak 1 milyon Euro civarında bir ödeme bekleyen Kosovalı adına Ajansspor’a konuşan Menajer Jim Solbakken, toplam ödemenin yarısını hemen, kalan kısmının 2024-2025 sezonuna yayılmasına onay verebileceklerini kaydetti.