ANTALYA’DA RANT OYUNLARI SERİSİ

Dün “ANTALYA NEREYE KOŞUYOR ACABA?” başlığı ile dünya şehrinde yaşanan İMAR PLANI OYUNUNU gündeme getirmiştim. Hani şu eski Real AVM alanı vardı ya oradaki mevzu.

Bilmeyenler ve hatırlayamayanlar için orasının eski Toptancı Hal alanı olduğunu not düşeyim. 45 dönümlük alanda yaşanan İMAR PLANI TADİLATI. Hem de öyle böyle değil.

Bölgeyi bilenler iyi bilir. Oradaki Muratpaşa, Cumhuriyet, Konuksever, Dutlubahçe ve Etiler mahallelerindeki binaların geneli 6,3 veya daha az kata imarlı. Siz vermişsiniz 12 kat.

Bir de garip garip, “15 kat istendi de biz 12 kat verdik” gibisinden savunma yapıyorlar. Hadi biz bilmiyoruz, zır cahil vatandaş da bilmiyor! Peki, siz Mimarlar Odası gibi bir kurumu kandıracağınızı mı zannettiniz?

Bu tür ayak oyunları eskidendi. Teknoloji yoktu, bilgiye ulaşım çok ama çok zordu. Ama şimdi HACI GOOGLE diye bir nimet var. Bastın mı çat bilgiler karşına geliyor. Hal böyle olunca siz halkı değil evdeki çocuğunuzu bile kandıramazsınız!

Bakın size bir örnek vereyim niye kandıramadığınızı. Yapılan çalışmada sosyal donatı içinde yer alan bir KREŞ ALANI var. Sorarım size niye devlet değil de (Ö) işareti koyarak özel kreş alanı olarak belirttiniz.

Böyle çalışmalarda özel yerlerin kime ve nasıl ayrıldığını cümle âlem bilirken siz kimi kandırdığınızı zannediyorsunuz Allah aşkına? Hele hele Haşim İşcan Kültür Merkezi yerini TİCARİ ALANA çevirmek kimin aklına geldi acaba?

Aslında ben belediyeciliği çok bilmem. Hele hele böyle ALENGİRLİ türden İMAR PLANI TADİLATINI okumayı hiç bilmem. Hep bir bilene sorarım. Ondan sonra vaziyet alırım.

Gelelim buranın İMAR PLANI TADİLATI işinin kim tarafından yapıldığına! Bakın burası çok ama çok önemli. Tabi bu olup bitene sessiz kalan STK’lara da dikkat edilmeli.

Her şeye itiraz eden bu şehrin İSTEMEZÜKÇÜLERİNİN başında yer alan Şehir Plancıları Odası burada yaşananlara neden sessiz kalıyor dersiniz acaba?

Kalmaz mı? Çünkü buranın PLAN TADİLATI işini yapan firmanın adı AKDENİZ PLANLAMA BÜROSU. Peki, sahibi kim? Sıkı durun okuyunca kan beyninize atmasın.

Buranın sahibesi Antalya’nın 40 yıllık meselesi olan sorun çözüldüğü anda mahkemeye başvurup YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI aldıran Antalya Şehir Plancıları Odası Başkanı FUNDA YÖRÜK.

Şimdi birileri kalkıp bana “Ne yapsın. Sonuçta ticaret yapıyor. Yapmasın mı? Ne var bunda?” diye sakın demesin. Çünkü böyle bir kurumun başında olan, kente zararı olduğunu düşündüğü her plana itiraz eden birinin bu işte imzasının olması lazım gelir.

Hele hele İSTEMEZÜKÇÜ bir zihniyetin temsilcisi olanların hiç ama hiç bu tür işlerde yer almaması; şehrin kalbine HANÇER saplayacak projelerin geçişine izin vermemesi gerekir.

Bu konuyu bu günlük böyle noktalayalım ve Antalya’nın RANT OYUNLARI SERİSİNDE

nereye doğru evirildiğini başka bir mesele ile anlatmaya çalışalım.

TARLAYA MALİKÂNE Mİ?

Evet, başlığı yanlış okumadınız. Burası Antalya ve her an her şeyin yaşanabileceği bir memleket. Bir bakmışsınız kent meydanına bir gecede dükkân bir bakmışsınız tarlaya malikâne yapılan sözüm ona KOCA DÜNYA KENTİ.

Efendim; haberimizvar.net isimli bir internet sitesinde yer alan habere göre, Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hemen yanında tarla vasfında bir arazi varmış! Burası Çakırlar Mevkii Zümrüt Sokak’ta ve 22 bin 805 metrekare, portakal bahçelerinin arasında.

Maazallah biz izin almadan bir şemsiye diksek; gelir çatır çutur söküp kaldırırlar. Amma iş malikâne olunca herkes ÜÇ MAYMUNU oynar.   

Bakar mısınız, malikâne yapılan yer tarla vasfında ve Konyaaltı Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nün hemen yanında! Görmemek için kör, duymamak için sağır, konuşmamak için dilsiz olmak gerekmiyor demek ki!

Şimdi bu tarlanın sahipleri Hüseyin Atlı ve Mustafa Atlı kardeşler ile Ada Construction Turizm Limited Şirketi imiş. Dikkat buyurun şirket ise 6 Şubat 2023 tarihinde kurulmuş.

Bir kez daha dikkat buyurun lütfen. Bu şirketin ortakları da, Antalya’nın tanınmış inşaatçıları Salih Özbey, Serdar Baytar ile Ukraynalı Denys Strohyı, Dmytro Ivanov imiş!

İsimler benim için çok önemli olsa da asıl önemli olan o tarlaya o malikânelerin nasıl yapıldığıdır. Benim bildiğim tarlaya sadece MÜŞTEMİLAT yapılabiliyor!

Neyse Konyaaltı Belediye Başkanı Semin Esen ne demişti; “Konyaaltı nüfusunun kontrolsüz bir şekilde artmaması gerekiyor. Bunun önüne geçmek için görevde olduğum süre boyunca yeni imar alanlarına izin vermeyeceğim. Yalnız da kalsam geri adım atmayacağım.”

Eeeeee. Bu iş nasıl oldu Semih Bey? Hem de Fen İşleri Müdürlüğü’nün hemen yanı başındaki tarlada? Acaba siz de mi ÜÇ MAYMUNU oynamayı mı seviyorsunuz yoksa RANT OYUNLARINI görmezden mi geliyorsunuz?

Vallahi ben şunu iyi biliyorum artık. Hangi partiden olursanız olun PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALIYOR. Yoksa bu RANT OYUNLARI asla sahnelenemez öyle değil mi?