Antalya’da oy verme işlemi başladı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Antalyalılar sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi Antalya’da saat 08.00 itibariyle başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Antalya’da oy verme işlemi başladı.  Antalya’da 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanmak için okullara gitmeye başladı.

ANTALYA’DA TOPLAMDA 315 ADAY VAR

Seçimde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerini belirlemek için oy verme işlemi başladı. Seçimlere toplamda 35 siyasi parti katılım gösteriyor.

Antalya’da ise 6 bin 40 sandıkta 1 milyon 925 bin 946 seçmen oy kullanılıyor. Kentte seçim güvenliği için 11 bin 520 personel görev alıyor. Antalya’da 19 ilçe ve büyükşehir dahil olmak üzere toplamda 315 belediye başkan adayı seçimlerde yarışıyor.


BÜYÜKŞEHİR İÇİN 27 İSİM YARIŞACAK

Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylarla birlikte toplamda 27 isim yarışıyor. Partilerin Antalya Büyükşehir Başkanlığı için aday isimler şu şekilde:

Cumhur İttifakı ve AK Parti Adayı Hakan Tütüncü, CHP Adayı Muhittin Böcek, İYİ Parti Adayı Nesrin Ünal, DEM Parti Adayı Kemal Bülbül, Saadet Partisi Adayı Ersan Bilgin, Yeniden Refah Partisi Adayı Ümit Özkurt, Vatan Partisi Adayı Serdar Üsküplü, Demokrat Parti Adayı Hasan Hüseyin Ataşoğlu, HÜDAPAR Adayı Abdulbaki Özdemir, Bağımsız Türkiye Partisi Adayı Mehmet İlteber Bahadır, Türkiye Komünist Partisi adayı Nazlı Ece Mutlu, Demokratik Sol Parti Adayı Hakan Şaklar, Milli Yol Partisi Adayı Mevlüt Yakışıklı, Adalet Partisi Adayı Osman Koç, Demokrasi ve Atılım Partisi Adayı, Kıvanç Çetinkaya, Zafer Partisi Adayı Oğuz Ersöz, Millet Partisi Adayı Sadettin Gündüz, Emek Partisi Adayı Elif Bilen Taş, Hak ve Özgürlükler Partisi Adayı Sultan Bayram, Adalet Birlik Partisi Adayı Ayhan Uzun olacak.