BEKLENEN OLDU! 163 OTOBÜS, KONTAK KAPATTI

Antalya’da 163 otobüs esnafı girdi maliyetlerinin artması ve CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden alınan ücret giderlerinin karşılanmaması nedeniyle dün kontak kapattı. Belediyenin toplu ulaşımda yeterli desteği verememesi, halkı mağdur etti.

Antalya’da bir süredir otobüs esnafı girdi maliyetlerinin artması ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin esnafa verdiği ücretlerin yetersiz kalması nedeniyle kontak kapattı. Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “Son günlerde girdilerimiz arttı, esnafımız çalışamaz hale geldi. Bizler Antalya halkımızı taşıyarak ciro elde ediyoruz. Bu miktar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hesaplarımıza yatıyor. Şu an şehir içinde çalışan bir aracın cirosu 1300 lira. Bu araçlar yaklaşık 100 litre yakıt yakıyor ve bu da 1560 liraya denk geliyor. Esnafımız günlük 250 lira civarında kendi cebinden yakıta ekleme yaparak araçları çalıştırıyor. Şoförlerimiz günlük 250 lira ücretle çalışıyor.  Böyle olunca her gün esnafın cebinde 500 lira çıkıyor. Bu dayanılabilecek bir durum değil. Belediyemizin esnafa destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

 “67 LİRA YERİNE 36 BİN LİRA ÖDEME YAPILIYOR”

Arslan esnafların geçtiğimiz hafta araçlarını durdurmak istediklerine dikkati çekerek, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ile bu konuları görüştük. Kendisi geriye dönük mazot desteği kararı alacağı konusunda bize söz vermişti. Meclis kararını hala bekliyoruz. Geldiğimiz bu noktada dün itibarıyla 489 esnafımızın 163’ ü araçlarını durdurdu. Bu süreçte halkımızda hizmet eksikliği yaşayacak.  Farklı toplu taşıma araçlarını ya da özel araçlarını tercih edecekler, Antalya’da trafik sorunu oluşacak.  Biz hızlı bir şekilde mazot desteği istiyoruz.  Bu araçların maliyeti kadar ciro elde etmesi gerekiyor. Büyükşehir belediyesi aylık her araca 67 bin liralık ödeme yapması gerekirken, 36 bin lira ödeme yapmış. 25 bin civarında fark var. Bu zarara nasıl, nereye kadar dayanabiliriz. Verilen sözler yerine gelmediğinde biz de esnafımızın sesine kulak tıkayamayız, otobüslerimizi çalıştıramayız” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZE KULAK TIKAMAYIN”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç’un Lider Medya’ya böyle bir sorunun olmadığını açıklamasına şaşırdığını ifade eden Arslan, “Elimizdeki veriler belediyeye ait. Bizim verilerimiz değil. Belediyemizin kendi araçlarının 100 bin lira maliyeti var onların aracı 36 bin ciro yapıyor kalan ücreti belediye bütçesinden ödüyorlar. Aynı şekilde hizmet veren 163 araca ise 36 bin lira ödeme yapılıyor. Bizim 67 milyar maliyetimiz var. Bunun bize ödenmesi lazım. Destek olduklarını söylüyorlar ama tatmin edici değil. Antalya halkının sesine kulak tıkamasınlar, bu sorunları görsünler. Hizmet veremiyoruz artık” dedi.

“HİÇ YAKIŞMADI”

Arslan, Tonguç’un sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

“O zaman gelip açıklasınlar. Bu rakamlar hayal ürünü değil. Doğruları anlatsınlar. ‘Biz onlara daha fazla ödeme yaptık, doyurmadık’ desinler. Yalancı olarak bizi öne çıkarsınlar. Ama kendileri mecliste bu araçların 67 bin lira maliyeti var dediler. Bunu anlayamıyoruz. Bu söylemler gerçeği yansıtmıyor. Doğru düşünceler değil. Bulunduğu makam itibarıyla bunları söylemesi hiç yakışık almadı.”