Antalya’da 23 Nisan heyecanla kutlandı

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinden başlayan kutlamalar kentin dört bir tarafından büyük bir heyecanla yapılırken Türk Yıldızları’nın Konyaaltı Sahili’ndeki gösterisi kutlamalara renk kattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin açılışında, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı'na Müdürlük çelengini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törene, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen devir teslim töreni ile Vali Hulusi Şahin, Antalya Valilik makamını Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi 23 Nisan Çocuk Valisi Beren Arslan'a devretti.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen sembolik devir teslim töreni ile Antalya Valisi Beren Arslan oldu.  Çocuk Vali Beren Arslan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan'ı telefonla arayarak okullarda spor salonlarının artırılması için talimatta bulundu.  Sembolik devir teslim töreninin ardından Çocuk Vali Beren Arslan, Vali Hulusi Şahin ile birlikte Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOOG makam arabasına binerek 23 Nisan tören alanına gitti.


104’ÜNCÜ YIL COŞKUSU ALANLARDA

Törenin ardından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğünün 23 Nisan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü programı kapsamında Cam Piramit alanı amfi tiyatroda okullar gösterilerini sergiledi. Buradaki törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya İl Emniyet Müdür Orhan Çevik Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve birçok protokol üyesi katıldı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz açılış konuşmasında, “Göz bebeğimiz sevgili çocuklar bugün egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunun büyük göstergesi ve aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesi TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Sizin milli ve manevi değerlerimize bağlı insan haklarına saygılı bireyler olmanız milletimizi ve ülkemizi yüceltecektir. İnanıyoruz ki sizlerin omuzlarında yükselecek olan Türkiye Cumhuriyeti daha da güçlü ve daha da aydınlık olacaktır. Sizler ülkemizin en değerli varlıkları, umudun en gür sesisiniz. Unutmayınız ki büyükleriniz olarak bizlerle sizin barış ve huzur içinde bir dünyada yaşamanız için ve geleceğe güvenle bakmanızı sağlamak için her türlü fedakarlığa hazırız. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin ulusal egemenlik ve çocuk bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.


Açılış konuşmasının ardından okullardan öğrenciler hazırladıkları; dans ve ritim gösterilerini, yabancı okullardan gelen misafir çocuklarının gösterilerini ve halk oyunları gösterilerini sahnelerken bazı öğrencilerde şiir okudu.


TCG ÇANAKKALE DENİZALTI ZİYARETE AÇILDI

23 Nisan kutlamaları Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklerle devam ederken bir yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Deniz Donanması'nın en donanımlı denizaltılarından birisi olan TCG Çanakkale Denizaltısı Antalya'da vatandaşların ve çocukların ziyaretine açıldı. Çocuklar ve vatandaşlar Denizaltı'ya yoğun ilgi gösterdi.


 Sahil Güvenlik Grup komutanlığı yerleşkesi Sarısu Konyaaltı bölgesine giderek TCG Çanakkale Denizaltı ziyaret edildi. Çocuklara ve vatandaşlara “Bir denizaltı nasıl çalışıyor? Denizaltı içinde Sistemler nasıl çalıştırılıyor? Bir denizaltıda olması gereken özellikler neler?” gibi özellikleri anlatıldı. 62 metre boya sahip ve 6 metre genişliğindeki TCG Çanakkale Denizaltısı, dünyanın dört bir yanında görev icra etmeye hazır, aynı zamanda olası bir acil duruma karşı da savaşa hazır durumda olduğu aktarıldı.