ANTALYA'DA 10 MİLYON TURİST HEDEFİ

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya'da yıl sonuna kadar hedeflenen turist sayısının 10 milyon olduğunu belirterek yeni rekorlara imza atacaklarını açıkladı.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü Candemir Zoroğlu, Lider Haber TV ekranlarında yayınlanan Antalya Konuşuyor programının canlı yayın konuğu oldu. Turizmin başkenti Antalya’yı yılbaşından bu yana ziyaret eden turist sayısının 2 milyon 900’lerde olduğunu ve hedeflenen rakamın 10 milyon olduğunu açıklayan Zoroğlu, “Turizm verilerimizi hergün sayın Bakan’ımız Mehmet Nuri Ersoy’a ulaştırıyoruz. 2019’da hem Türkiye hem Antalya için rekor sayıya ulaştık. 15 buçuk milyon yabancı turist geldi. Pandemiyle beraber sekteye uğradı. Bugün iyi olmamızın sebebi pandemide yaptığımız çalışmalar. Pandemi ve pandemi sonrası aldığımız önlemlerle altyapı oluşturuldu. Bakanlığımızın yaptığı tanıtım çalışmalarının meyvelerini yemeye başladık. İnşallah yeni rekorlarla geleceğiz” dedi. 

“YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ”

Pandemide turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’nin markası haline gelen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ programına ‘yeşil’ kriteri de ekleneceğini açıklayan Zoroğlu, “Güvenli turizm sertifikası yeşil turizm sertifikası olacak. Paris Sözleşmesi gereği özellikle turizm sektöründe mevcut ve yeni yatırımlara ayak uyduracak bir sistem olacak. Yeşil dönüşümü tamamlarsak çok önemli bir marka olacak. Önemli bir markalama çalışması. Türkiye olarak, yeşil dönüşümü tamamlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

“KÜLTÜREL MİRASIMIZ EN ÖNEMLİ HAZİNEMİZ”

Turizmin çeşitlendirilmesinde kültürel mirasın önemine değinen Zoroğlu, şöyle konuştu:

“Türk vatandaşı olarak bakanımızla gurur duyuyorum. Geçen yıl Perge kazılarının ve Side’nin de 75. Yılını kutladık. Kültür varlıkları koruyan bir ülkeyiz. Hem koruyoruz hem de araştırılması için önemli kaynaklar ayırıyoruz. Patara 2019’da Göbeklitepe Yılı, 2020’de de Patara yılı ilan edildi. Hangi ülkede bir cumhurbaşkanı bir örenyerini yıl olarak kabul eder? 2022 Mayıs ayında örenyerlerine Antalya’da 800 bin kişi gelmiş. Bizi rakiplerimizden ayıran şey kültürümüz mirasımız. Turizmin çeşitlendirilmesinde kültürel mirasımız en önemli hazinemiz.”

TGA’DA YAPAY ZEKA FARKI

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın profesyonellerce yönetildiğini ve ajansta yapay zeka ile her türlü sorunun çözüldüğünü ifade eden Zoroğlu, “Ajansta yapay zeka olduğu için, diğer ülkeler tarafından Türkiye ile ilgili kötü amaçlı bir haber olduğunda profesyonellere iletiliyor. Kötü propagandayı aynı gün yanıtlamış oluyoruz. Turizm Geliştirme Ajansı tek tip tanıtım mecrası kullanarak, doğru dili kullanıp etkili mekanizme haline gelmesini sağlıyor. En etkili reklamı yapıyor” diye konuştu. 

5 YILDIZLI HALK PLAJI SAYISI ARTIYOR

Ucuzluğu ve kalitesiyle ünlü 5 yıldızlı halk plajı sayılarının artacağını ve Antalya’da 2 tane plajın daha açılışını gerçekleştireceklerini açıklayan Zoroğlu, şunları söyledi:

“2020 yılında Belek bölgesinde 2 tane açılmıştı. 2021’de Manavgat’ta ve çamyuvada açtık. Beldibi’nde 2 tane daha yapılıyor. Haftaya açılışını yaparız diye düşünüyorum. Antalya’da 7 tane halk plajımızı vatandaşımıza kazandırmış olacağız. Herhangi bir alt yükleniciye ait olmadan, hepsini bizim yaptığımız bir sistem.”