ANTALYA’DA MHP’MSİ GÖRÜNÜMLÜ İYİ PARTİ

Yazımın başlığına gelmeden önce İYİ Parti Antalya İl Kongresi’ne nasıl gelindi, kongre nasıl geçti önce onlardan bahsedeyim. Sonra da GELİYOR GELMEKTE olanı izah edelim. İYİ Parti Antalya Teşkilatı kurulduktan bir süre sonra yönetim el değiştirdi. Nedeni ise Kurucu Başkan Nizamettin Sağır ve ekibinin elini eteğini çekmesiydi.

Hani bizim meşhur bir atasözümüz vardı ya, “Gelen gideni aratır” diye, aynen öyle oldu. Kavgalar, gürültüler yaşandı. Ahmet Aydın malum taciz skandalı nedeniyle görevden alındı. Sonrasında Eylül 2020’de yapılan kongre ile Mehmet Başaran İl Başkanı seçildi. Bir dönem MHP’de İl Başkanlığı yapan Ali Adnan Kaya ise girdiği bu seçimi kaybetti.

Tabi bu sıralarda eski DYP ile MHP’liler arasında hastanelik ve karakolluk oluncaya kadar kavgalar yaşanmıştı İYİ Parti Antalya’da. Gele gele Mehmet Başaran’ın sevgilisi hamile bırakmakla suçlanmasıyla görevinden alel acele istifasına gelindi.

Bu skandal ve istifa kapanmış görünse de E.Ş., isimli kadının her an konuşup geri aldığı davasını tekrar açması halinde bir çok denge değişebilir. Neyse. Kavgalar ve skandallar silsilesinden sonra geçtiğimiz pazar günü İYİ Parti Antalya 2. Olağan İl Kongresi yapıldı. Vahdet Afşin Karacan, Ahmet Aydın ve Semih Tayfur yarıştı.

Kongre beklendiği gibi tartışmalı başladı. Şablon krizi ile sinirler gerildi, zaman zaman arbede yaşansa da zar zor seçim tamamlandı. Tıpkı 6’lı masanın ilk KRİZ SİNYALİ oldu. Vahdet Afşin Karacan 330 ile başkan seçildi. Ahmet Aydın 226 ve Semih Tayfur ise 67 oy aldı. İYİ Parti Antalya Teşkilatının kurucuları arasında yer alan Karacan’ın 49 kişilik listesi hayli ilginç.

Listedeki isimler için yaptığım görüşmelerde İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı’nın tamamen eski MHP’liler yani yuvayı terk eden BOZKURTLAR tarafından kuşatıldığını gördüm. Kim bunlar? İYİ Parti Kurucusu eski MHP’li Orhan Tat, Ekdağ Yönetim Kurulu Üyesi ve eski MHP’li Nihat Kavşut, eski MHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Aziz Gök, MHP eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, MHP’li M. Hanifi Yılmaz, DYP’den MHP’ye geçip sonra ayrılan Süleyman Arslan, eski MHP’liler Veysel Altıntaş, Mehmet Güney, İbrahim Yavuz, İrfan Yılmaz, Ali Vural Sosyal.

Birde Disiplin Kurulu’nda yer alan MHP eski Kayyum İl Başkanı Çetin Ertunç, Alim Yılmaz ve Abdurrahman Güzel var. Üst Kurul’da MHP eski İl Başkanı Ali Adnan Kaya, İlhami Okudan ve Şükriye Karaben gibi eski MHP’li isimler. Kepez Ülkü Ocakları eski Başkanı Mustafa Çelik’te listeye girenlerden. Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı unutmak olmaz.

Musa Ertugan’ın giremediği yönetimde eski İl Başkanı Mehmet Başaran’ın Üst Kurul Delegesi olması hayli ilginç geldi bana! Yönetimdeki eski DYP’li Yusuf Esen ve CHP’den AK Parti’ye oradan da İYİ Parti’ye dümen kıran Bülent Erol’u es geçmeyelim.

Tabi listede daha benim tanıyamadığım bir çok isim var. Lakin tek tek hepsini ele alırsam işin içinden çıkma şansım olmaz. Çünkü herkesin geçmişini bilmek hayli zor ve meşakkatli bir iş.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın listesinin sağından solundan baktığımız zaman MHP’MSİ GÖRÜNÜMLÜ İYİ PARTİ oluşturulduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu liste kavgasız ve krizsiz seçime kadar teşkilatı götürebilir mi, MHP’nin oylarını çalabilir mi orası meçhul. Ancak zaman zaman sıkıntı yaşanacağını görmek hiçte zor değil.

İYİ Parti Antalya Milletvekili eski DYP’li Hasan Subaşı’nın ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI başlıklı, “İYİ Parti Antalya 2. Olağan Kongremizde İl Başkanı seçilen Vahdet Afşin Karacan’ı tebrik ediyor, ülkemize, partimize, Antalya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. İYİ PARTİ iktidarının şafağında şimdi birlik zamanı” mesajı buna yönelik gibi geldi.

Bakalım bekleyip göreceğiz. MHP’MSİ GÖRÜNÜMLÜ İYİ PARTİYE Antalya’da eski solcular ve demokratlar huzura erecek mi?

KARAOĞLAN’IN HALİ NE OLACAK?

Antalya’da dillerden Karaoğlan Parkı diye düşmeyen aslında asıl Karaalioğlu olan park bu günlerde hüzünlü günlerini yaşıyor. Bu kış hüznü falan değil. Betona gark edildiği için. Dönemin Valisi Haşim İşcan tarafından 1941 yılında yapımına başlanan daha sonra İnönü Parkı olarak açılan bu Karaoğlan Parkı’nı son günlerde görmeyen varsa gidip bir görsün.

Şöyle eski belediye binası önünden girip (sakın aracınızla gelmeyin, barlara gelmediyseniz almazlar) miradorlara oradan da eski stada doğru yürüyüş yapın. Sağa sola bakın. Sonra ne göreceksiniz? Eski çay bahçesini. Sonra? Yıkılan eski belediye barakalarının yerine yapılan iki beton kafeyi. Yürüyün biraz daha. Sola bakın.

Aaaaa iki tane daha kafe yapımına başlamış. O mavi renkli beton yığınlarını, yere dökülen beton blokları, taş duvarları görünce saçlarınız diken diken olacaktır, “Kim yaptı bunu” diye. Yahu eski çay bahçesi zaten bomboş duruyor. Bu kafeler ve yeni yapılacaklara ne gereği vardı Allah aşkına? Nasıl kıydınız oradaki yeşil dokuya? Hiç mi vicdanınız sızlamadı arkadaş?

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sesleniyorum; “Sevgili Başkan ne olur durdurun bu katliam gibi çalışmayı. Bırakın şu Karaoğlan’ı. Biri toprağında rahat uyusun park ise rahat nefes alsın.”