Antalya’da ‘Mercek-25’ operasyonu

Silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik ülke genelinde ‘Mercek-25’ operasyonları düzenlendi. Operasyonda Antalya’da 61 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Antalya dahil 81 il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlükleri tarafından silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlar sonucu evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 2 bin 738 silah ele geçirildiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, 2 bin 459 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bilgisini verdi.

ANTALYA’DA SİLAH KAÇAKÇILARI YAKALANDI

Operasyonun detaylarını açıklayan Bakan Yerlikaya, Antalya’da 61 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini ve 4 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

ÜLKE GENELİNDE 2 BİN 738 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili, “81 İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından düzenlenen “Mercek-25” operasyonlarında evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 2 bin 738 silah ele geçirildi. Operasyonları koordine eden Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.