Antalya'da mahsur kalan otomobil 3 gün sonra kurtarıldı
Antalya'da araç girişini yasak olduğu ve bakım, onarım çalışmalarının sürdüğü nostalji tramvay yoluna giren sürücünün aracı, raylara takılarak mahsur kaldı.

Antalya'da araç girişini yasak olduğu ve bakım, onarım çalışmalarının sürdüğü nostalji tramvay yoluna giren sürücünün aracı, raylara takılarak mahsur kaldı.
Antalya'daki olay, Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Cumhuriyet Meydanında meydana geldi. Alınan bilgiye göre; 07 AEF 909 plakalı otomobilin sürücüsü Muhittin T. araç girişinin yasak olduğu nostalji tramvay yoluna girerek, 500 metre ileride bulunan Tophane Çay bahçesi istikametine doğru gitmek istedi.
Sürücü bu sırada büyükşehir belediyesi tarafından nostalji yolunda başlatılan bakım, onarım çalışmalarını fark etmeyerek, raylarının üzerinde bir süre gitti. Yaklaşık 10 metre giden otomobil, bir anda rayların arasında kalan boşluğa düşerek rayların üstünde asılı kaldı.
Sürücü geri çıkmak istese bunu başaramazken, tramvay yolunda otomobili gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Birçok vatandaşın fotoğraf çekerek o anı kaydetti.
AKILLARA ‘ZAVADAK' GELDİ
Cadde üzerinden geçen bir vatandaş ise sözleri, Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, yerel şive ile kazayı anlatan ve ‘Zavadak' sözleriyle Türkiye'yi gülme krizine sokan Bekir Varol'u akıllara getirdi. Kazayı yorumlayan vatandaş, “Buraya tamam girdik, rayların arasına düştün kabul ediyorum. Hata olabilir, yanılmış da olabilir. Fark etmemiştir, ama buraya kadar nasıl geldin? Sen bana bunu anlat” dedi.
3 GÜN MAHSUR KALDI
Rayların üzerine asılı kalarak sıkışan otomobili yaklaşık 3 gün sonra kurtarmak için çalışma başlatıldı. Belediye çalışanları ve çevredeki esnaflar, aracı sıkıştığı yerden kurtarmak için rayların bağlantı demirlerini kesti, ardından boşlukları kumla doldurdu.
Lastiklerinin altına tahtalar koyarak aracı geriye doğru hareket ettirdi. Yaklaşık 1 saatlik çabanın ardından araç bulunduğu yerden çıkartıldı. 3 günlük mahsur kalan otomobiliyle kaldırımdan ilerleyen Muhittin T., normal araç yoluna girdikten sonra bölgeden ayrıldı.
İHA
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ta etkili olan yağış, fırtına ve hortum nedeniyle zarar gören Gök Mobilya işletmesi sahibi Muammer Gök'ü ziyaret etti.
Antalya basın camiasının değerli isimlerinden Kubilay Eldemirci hayatını kaybetti. Eldemirci’nin vefatının ardından Antalya Gazeteciler Cemiyeti de başsağlığı mesajı yayımladı.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 2 Nisan Çarşamba günü Bayram tatili devam ederken, Antalya’daki 2 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı tatilinde hava, parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
AEDAŞ’tan alınan bilgiye göre Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde Antalya’da elektrik kesintisi yaşanmayacak.
Örtü altı tarımın başkenti Antalya’da Ramazan Bayramı nedeniyle hareketlilik had safhaya ulaştı. Havaların ısınmasıyla birlikte tezgahlarda ürün bolluğu yaşanırken bu durum fiyatların düşmesine neden oldu. Hal komisyoncularından Hasan Ali Yılmaz, yaşanan hareketliliği değerlendirdi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram mesajı yayımladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, Antalya beklenen sağanak yağmura teslim oldu.
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk günü Antalya'da sabah saatlerinde yollar boş kaldı. Vatandaşların memleketlerine ve tatil beldelerine gitmesiyle 30 Mart Pazar günü trafik yoğunluğu azaldı. Şehir girişlerinde ve çıkışlarında, yoğunluklar yaşanırken şehir merkezi bomboş kaldı.
Ramazan Bayramı’nın ilk günü vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz