Antalya’da kara gece

Antalyaspor, bu sezon evinde puan kaybı yaşamayan Galatasaray’a karşı karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR’da görevli Özgür Yankaya’nın verdiği tartışmalı kararlarla sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Son galibiyetini 24 Ocak’ta Sivasspor’a karşı alan Antalyaspor, lider Galatasaray’a konuk oldu. Rakibi karşısında oyun anlamında büyük üstünlük kuran Kırmızı-Beyazlılar, buna rağmen sahadan puansız ayrıldı. Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR’da görevli Özgür Yankaya’nın büyük tartışma yaratan kararlarının ardından sahadan 2-1 mağlup ayrılan Akrep, galibiyet hasretini de 5 maça çıkardı.

BOZTEPE MAÇ ÖNÜ AÇIKLADI

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, karşılaşma öncesinde katıldığı TV programında dikkat çekecek ifadeler kullandı. Mücadelenin 9’uncu dakikasında aleyhlerine tartışmalı bir penaltı kararı verilen Antalyaspor adına konuşan Başkan Boztepe, “Önemli olan bizim bu akşam katledilmememiz. Çok ciddi istihbaratlar var bugün bazı konularda üzerinize gelinecek diye” ifadelerini kullandı. Mücadelenin 33’üncü dakikasında Streek ile gelen beraberlik golünün ardından da Asbaşkan Fatih Gürcü de sosyal medya hesabından, “Hileyle değil, hakkımızla çok şükür” sözlerini paylaştı.

2 PENALTI KARARI

Sarı-Kırmızılılar karşısında oyuna hızlı başlayan Antalyaspor, 9’uncu dakikada VAR uyarısıyla verilen penaltı atışı sonucunda 1-0 geriye düştü. 33’te Streek ile eşitliği yakalayan Kırmızı-Beyazlılar, 45+3’üncü dakikada uzun süren VAR kontrolünün ardından Kerem Aktürkoğlu’nun ikinci golüyle bir kez daha geriye düşen Antalyaspor, 57’nci dakikada bir kez daha aleyhine penaltı kararıyla karşı karşıya kaldı. Yine atış için topun başına gelen Kerem Aktürkoğlu, topu üst direğe nişanladı. 53’üncü dakikada Davinson Sanchez’in kendi ceza sahası içerisinde eline çarpan topta ise VAR uyarısı gelmedi ve oyun devam etti.

ERDOĞAN G.ANTEP’E KARŞI YOK

Antalyaspor, Galatasaray karşısında 3 puanın yanı sıra Erdoğan Yeşilyurt’u da kaybetti. Bu sezonki 4’üncü sarı kartını gören deneyimli futbolcu, Gaziantep FK maçında cezalı duruma düştü.

ORTA SAHAYI 3’LEDİ

Antalyaspor’da Sergen Yalçın, Galatasaray karşısında sistemde değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, ilk kez orta sahayı 3 futbolcuyla tuttu. Yalçın, hastalığı bulunan Zymer Bytyqi’yi kadroya almazken, orta sahayı Ufuk Akyol, Dario Saric ve Jakub Kaluzinski’ye emanet etti.

 

 

27. HAFTA

Stadyum: Rams Park

Hakem: Abdulkadir Bitigen

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Okan Buruk

Muslera    6

Barış Alper Yılmaz 6

Sanchez 7

Nelsson    6

Köhn 7

Kerem Demirbay 6 (80’ Berkan Kutlu)

Torreira 6 (87’ Abdülkerim Bardakçı)

Kerem Aktürkoğlu 7

Tete 5

Mertens  7 (87’ Eyüp Aydın)

Vinicius 5 (70’ Zaha 3)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 7

Erdoğan Yeşilyurt 6

Veysel Sarı 7

Bahadır Öztürk 7

Güray Vural 7

Ufuk Akyol 6 (77’ Safouri 4)

Kaluzinski 6

Saric 7

Larsson 7 (73’ Emre Uzun)

Streek 7

Buksa 7

 

Sarı Kart: Torreira, Kaan Ayhan (Galatasaray), Güray Vural, Veysel Sarı, 60’ Erdoğan Yeşilyurt, Buksa (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 12’ ve 45+3 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), 33’ Streek (Antalyaspor)