Antalya'da Hindistan pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat Özpak, Türkiye'ye olan Hint düğünü talebinin önüne Hindistan Hükümeti'nin aldığı kararın geçtiğini ifade etti.

Antalya'da Hindistan pazarı sektöründe yüzde 75 azalma olduğunu belirten Özpak, karar üzerine İngiltere'de yaşayan Hintlilere yöneldiklerini açıkladı. Özpak, “İngiltere'de de bir yapılanmamız var, orada çok ciddi bir Hint nüfusu var. 6 milyona yakın Hint vatandaşı bulunuyor, o bölgeye çok iyi çalıştık, bu sene açığımızı oradan kapattık” dedi.


1 milyar 412 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan'da, her yıl binlerce düğün yurt dışında yapılıyor. Bütçesi 500 bin Eurodan başlayan Hint düğünlerinde ailenin ekonomik gücüne göre, bu rakam 100 milyon eurolara çıkabiliyor. Düğün yapmak için Tayland, Endonezya, Güneydoğu Asya ve Avrupa ülkelerine giden Hindistanlılar, yaklaşık 10 yıldır yapılan tanıtımlarla Türkiye'yi tercih etmeye başladı.

 

Inventum Global Kurucu Ortağı Bünyat Özpak, Hint düğünlerinin Türkiye'de ve Antalya'da gerçekleştirilmesi için uzun yıllardır sıkı bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından ülkede gerçekleştirilen seçim öncesi “Hindistan'ın parası Hindistan'da kalsın” mantığıyla düğünlerin Hindistan'da gerçekleştirilmesi isteğinin ardından, Hindistan pazarında azalma yaşandığına dikkat çekti.

ANTALYA'DA 12 HİNT DÜĞÜNÜ YAPILDI

Hindistan hükümetinin aldığı kararlar nedeniyle Antalya'da 2024 yılında 12 Hint düğünü yapılabildiğini açıklayan Bünyat Özpak, önemli olanın kişi başı harcama olduğunu dile getirdi. Özpak, “Bu yıl 12 Hint düğünü yapıldı, ileri tarihli teyitli olanlar var. Hindistan'dan da düğün için gelecek olanlar var. Hint düğünlerinde kişi başı harcamalarda, bin 500 Euro'dan 12 bin Euro'ya kadar kişi başı harcama gördük. Dikkat edilmesi gereken öge kişi başı harcama. 500 kişilik Hint düğününü baz alırsak, 2 milyon dolar harcandıysa onu böldüğünüz zaman kişi başı harcaması ortaya çıkıyor. Az ve öz, tam bizim istediğimiz gibi bir pazar. Çok yolcu getirmek çok para getirmiyor, daha az kişiyi konuk edip, daha çok para harcayanı getirmek fayda sağlıyor.” diye konuştu.

İHA