Antalya'da hileli gıda satan yerleri derledik! Liste uzadıkça uzuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde sıkça yer alan Antalya'nın ismi dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesine her gün yeni bir marka ekleniyor. Listede yer alan markaların ağırlıkla Antalya’da yer alması ise gözlerden kaçmadı. Vatandaşın hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünler satan ya da taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler satan firmaları sizin için derledik…

NELER YEDİRMİŞLER NELER

Antalya’da taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünler kullanan firmalar da bulunuyor. Buna göre, bir et tanzim satış noktasında dana kuzu karışımı köftelik kıymada kanatlı eti kullanıldığı tespit edilirken, bir kasapta ise kuşbaşılık-kıymalık kuzu eti yerine kanatlı eti satıldığı belirlendi. Yine Antalya’da faaliyet gösteren bir cağ kebabı salonunda kanatlı eti kullanıldığı tespit edilirken bir AVM’deki yöresel ürünler standında ise tereyağı yerine bitkisel yağ satıldığı tespit edildi. Ayrıca bir otelde ve bir restoranda yapılan köftelerde kanatlı eti kullanıldığı, yine bir pidecide kanatlı eti kullanıldığı belirlendi. Bir kooperatifin sattığı zeytinyağında ise tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi.

İşte o Antalya'daki 2 işletme;

Merve lokantası(Kepez):  Domuz eti tespiti - Tek tırnaklı eti tespiti

Adana sofrası kebap şırdan (Kepez) - özlem tüysüz - Tek tırnaklı eti tespiti