ANTALYA’DA HEDEF '20 MİLYON' TURİST

Lider TV’de yayınlanan ‘Turuncu Koltuk’ programına konuk olan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, turizm sektörü ile ilgili önemli mesajlar verdi. 2022'nin daha iyi bir yıl olacağı konusunda umutlu olduklarını vurgulayan Yağcı, Antalya için 20 milyon ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı.

Özge TOPTAŞ, Bayram OKUDAN

Lider TV’de yayınlanan Gazeteci İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu ‘Turuncu Koltuk’ programına, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı konuk oldu. Programda, salgın döneminin turizm endüstrisine etkileri, salgına rağmen sektörde yaşanan gelişmeler ve 2022 yılı turizmi konuları gibi birçok konu ele alındı.

ANTALYA 20 MİLYONU GÖRECEK

Salgın dönemine rağmen 2022 yılı turizminde daha iyi rakamlara ulaşılacağının altını çizen Başkan Yağcı, “2022 yılı için parlayacak pazarlar arasında, İngiltere pazarını söyleyebilirim. 2022 yılı için 9 milyondan daha iyi rakamlara gidebileceğimizi söyleyebilirim. 2019 yılında ulaştığımız rakam 15.5 milyon civarında bir turiste ulaştık. 2022 yılında da bu rakamlara ulaşabiliriz. 2019 yılının rakamlarına yaklaşacağımız bir sezonu yaşayacağımızı söyleyebilirim. Şu an dünyada ve Türkiye’de aşılama artıyor. Hastaneye düşme oranları daha da az. Dolayısıyla aşılanma oranları arttıkça 2020 yılında yaşadığımız sert kapanmaların olmayacağından yola çıkarak özellikle bahar aylarında daha rahat bir sezonu yaşayacağımızı düşünüyorum. Antalya’nın başarı eşiği 2019 yılı. Ama Antalya turizmi 20 milyon turisti görecek. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim” ifadesine yer verdi.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI’NIN ETKİSİ

Antalya’nın rakip destinasyonlarına kıyasla daha iyi performans göstermesinin nedeninin Güvenli Turizm Uygulamaları olduğunu açıklayan Başkan Erkan Yağcı, “Fiyat kalite dengesi, değer algısı, son derece önemli. Antalya’da da bu çok önemli bir destinasyon. Ülkeler, destinasyonunu sizin alacağınız önlemler ve vakalarla ilgili yaptığınız çalışmalara göre karar verdi. Güvenli Turizm Çalışmaları bu dönemdeki ana unsur olmuştur” şeklinde konuştu.

“HERKESİN AŞILANMASI ÖNEMLİ”

Tekrardan kapanma olursa turizm açısından nasıl yansımaların olacağını anlatan Başkan Yağcı, “Turizm perspektifinden değerlendirirsem, iki yıllık bir tecrübemiz var artık. Destinasyon kapandığında onun etkileri ne oluyor gördük. İnsanların seyahat özgürlüğünü elinden alacak kısıtlamalardan ve uygulamalardan destinasyonlar kaçmaya çalışıyor. Salgınla ekonomiyi yönetme arasında bir dengenin oluşması gerektiğini tüm dünya ekonomileri gördü ve buna göre de önlemlerini alıyor. Burada herkesin aşılanması son derece önemli” ifadelerini kullandı.

İÇ TURİZMİN ÖNEMİ

Türkiye iç turizminin önemine vurgu yapan Başkan Yağcı, “İç turizm bizim ana kaynak pazarımız. Rusya’dan, Almanya’dan daha da önemli ana kaynak pazarımız iç turizm. İç turizmde şöyle bir şey var, sizin iç turizminiz ne kadar güçlüyse her türlü dış krizine karşı turizm yapınız o kadar güçlü kalıyor. Biz 2020 yılında salgın başladığında önce iç turizm başlayacak dedik ve ondan sonra dış turizm başlayacak dedik. İç turizm başladı insanlar buraya gelip tatillerini yaptılar ve yurt dışı da bunu görerek oradan misafirler geldi. Dolayısıyla iç turizmi ne kadar güçlü tutarsak dış şoklara karşı o kadar güçlü bir yapımız olur. Kendi vatandaşımızın seyahat etmediği bir ülke turizm ülkesi olmaz” diye açıkladı.