Antalya'da ekmeğe zam

Antalya’da 9 TL’den satılan 220 gram ekmeğin gramı 200'e düşürülerek 10 TL’den satılacak.

Antalya Ticareti ve Sanayi Odası (ATSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda 9 TL’den satılan 220 gram ekmeğin 200 grama düşürülerek 10 TL’den satılması yönünde teklifi kabul edildi.

Karar 1 Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olacak. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totoş, “Aslında asgari ücretle beraber yılbaşında başvurmuş olduğumuz fiyat bu ancak düşünün ‘ne kadar acı ki’ biz temmuz ayında bu fiyatı olabiliyoruz. Durumun vahametine şöyle bakmanızı istiyorum; ocak ayında asgari ücrete gelen zam ve hammadde girdileri her geçen gün artarken biz ocak ayında başvurmuş olduğumuz fiyatı daha yeni alıyoruz” dedi.


Artan maliyetler nedeniyle fırıncılığı bırakıp başka bir alanda ticaret yapmaya çalıştığını belirten Totoş, “Benim gibi bir adam fırıncılığı bıraktı. Ne kadar acı olduğunu siz görün. Bu yüzden hiçbir şey söylemek istemiyorum. Kısacası şu; hammaddeye enerjiye yakıta her geçen gün zam geliyor. Biz bu zamları yansıtamadığımız için bakanlık görüşüne tabi olduğu için. 6 ay önceki başvurumuzun fiyatı bu. Geç gelen bir karar. Fırıncıya da yazık” diye yorumladı.