DTO’DAN İKİNCİ MARİNA TALEBİ
Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, Antalya turizminin yüzde 22’sini oluşturan deniz turizminde tekneler için barınma alanlarının yetersiz kaldığını belirterek, ikinci bir marina yapılması yönünde çağrıda bulundu.
Rabia Demirok/Fatma Arslan
Lider Haber’de İbrahim Okumamış’ın sunumuyla ekranlara gelen Turuncu Koltuk programına konuk olan Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu deniz turizmine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Programda deniz turizminden, denizcilerin sorunlarına ve çözüm önerilerine dair birçok konu masaya yatırıldı.
“İKİNCİ BİR MARİNA GEREKİYOR”
Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, burada yaptığı açıklamada, Antalya’da turizmin yüzde 22’sini deniz turizminin oluşturduğunu anlattı. Turizm pastasından alınan bu paya rağmen tekneler için barınma yerlerinin yetersiz olduğuna dikkati çeken Çetin, Antalya’ya ikinci bir marina yapılması gerektiğini söyleyerek, “Antalya’da birçok denizci balıkçı barınağından denize açılıyor. Antalya’ya ikinci bir marina gerekiyor. Yabancı yatlar gelmiyor, özel yatlar çoğalmıyor. Bir an önce önlem alınması gerek” dedi.
ADRASAN İÇİN ÖNLEM ÇAĞRISI
Çetin, Antalya’nın kıyı bölgelerinde hizmet veren günübirlik tur teknelerinde de çeşitli sorular yaşadığını dile getirerek, “Adrasan’da 40 tekne vardı. Suluada’ya artan talep nedeniyle tekne sayısında artış oldu. Tekne sayısını 82’yle sınırlandırmak için proje yaptık ama 135 civarında tekne var. Oraya yanaşma yerlerinin yapılması gerek. 120 yat yanaşma kapasiteli bir proje geliştirildi. Bu alana bir çare bulunması gerek” diye konuştu.
ATIK ALIM TEKNESİ 1 TEMMUZ’DA ADRASAN’DA
Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu ise Adrasan’ın günübirlik tekne istilasından kurtuluş yoluna ilişkin, “Adrasan’ın kurtuluşu için bir an önce projelerin tamamlanmasını bekliyoruz. Adrasan’a gelen denizciler hiçbir ücret ödemiyor. Mutlaka iskelenin hayata geçirilmesi gerek. 1 Temmuz’da Adrasan’a atık alım teknesi gönderilecek. İskele yapılmadan Adrasan için pek bir çözüm yolu yok” ifadelerini kullandı.
“DENİZ MÜZESİ İÇİN HAZIRIZ”
Antalya’da halkın hoşça vakit geçireceği, gezerken eğleneceği bir deniz müzesi ihtiyacına yönelik çalışmalar için hazır olunduğuna da dikkati çeken Koşu, “Antalya’da deniz müzesi yapmak için her şey hazır. Yer tahsisi yapılırsa hayalimiz olan bir projeyi hayata geçireceğiz” dedi. Başkan Çetin ise, Deniz Müzesi’nin Liman bölgesi ya da Boğaçayı çevresinde hayata geçirilebileceğinin sinyalini verdi.
YENİ DERNEK İLE DAHA AKTİF
Öte yandan “Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Side Su Altı Müzesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya mı?” sorusuna yanıt veren Cüneyt Koşu, müzenin bir dönem sahipsiz kaldığını ancak yeni kurulan Side Su Altı Arama Kurtarma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile müzenin daha aktif hale geleceğini dile getirdi.
DENİZCİLİK LİSESİ’NDEKİ YENİ MÜJDEYİ DUYURDU
Programda Başkan Çetin, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde eğitim almak isteyen öğrencilere bir de müjde verdi. Çetin, ilerleyen yıllarda okulun şehir dışından da öğrenci alabileceğine işaret ederek, “Antalya’mızın gözbebeği Fettah Tamince lisemiz denizcilik eğitiminde çok önde bir okul. Bu okulumuz için önümüzdeki yıllarda şehir dışından gelen öğrencilere yönelik yurt talebimiz var” dedi.