ANTALYA’DA BEYAZ ESARET

Antalya’nın doğu ilçelerinde ve yaylalarında geçtiğimiz gece başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Akseki-Seydişehir yolunda etkili olan kar yağışı, trafikte aksamalara neden olurken, Konyaaltı’nın yaylalarında yağan kar yağışı sonrası araçlar yolda kaldı. Beyaz esarete teslim olan Antalya’nın Manavgat ilçesinde ise yağan fındık büyüklüğündeki dolu, ilçede her yeri beyaza bürüdü.

Meteoroloji'nin pazar günü Antalya'nın doğu ilçelerinde olacağını duyurduğu şiddetli yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Akseki, Elmalı, Korkuteli, Kumluca, Kaş, İbradı, Gündoğmuş ve Konyaaltı’nın yaylalarında etkili olan kar yağışı ilçeleri adeta beyaza bürüdü.  İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya Karayolu’nda kar yağışı etkili olurken bin 825 metre rakımlı Alacabel’de kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Kar yağışının aralıksız devam ettiği Alacabel mevkisinde emniyet ekipleri ağır tonajlı araçların geçişine izin vermedi.

ALACABEL’DE TIRLAR BEKLETİLDİ

Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda bin 825 rakımlı Alacabel bölgesinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Akseki trafik ekipleri tarafından kar yağışı nedeniyle bölgede ağır tonajlı araçların geçişine izin vermezken, tırlar Akseki Bölge Trafik Müdürlüğü ve dinlenme tesislerinde bekletildi. Akseki merkezde ise kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Akseki’nin yüksek kesimlerinde birçok mahallede yollar ulaşıma kapandı.

YOLDA KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

Antalya-Konya yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşların yardımına jandarma ekipleri koştu. İlçe Jandarma Komutanlığınca hazırlanan sıcak çorba ve yiyecekler vatandaşlara ikram edildi. Olumsuz hava koşullarının neden olduğu trafik kazalarını önlemek amacıyla jandarma ekipleri arazi tipi araçlarla devriye gezerek yolda mahsur kalan vatandaşların araçlarına zincir taktı, kara saplanan araçları kurtardı.

KAR YAĞIŞI ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Örtü altı sebze ve narenciye üretiminin merkezlerinden Kumluca'nın Karagöl, Altınyaka ve Söğüt Cuması yaylalarında cumartesi gece saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Kar kalınlığı 10 santime ulaşan Kuzca Mahallesi sınırları içindeki Söğüt Cuması yaylasında Mahalle Muhtarı Ali Okur, telefonuyla çektiği görüntü ve fotoğrafları paylaşıp herkesi kar keyfini çıkarmak için yaylaya davet etti. Muhtar Okur, "Kar demek bereket demek, kar demek su demektir. Çok şükür kar yağdı. Su kaynaklarımız beslenecek. Çünkü Söğüt Cuması yöre halkının en çok tercih ettiği bir yayladır. Bu yüzden suya ihtiyacımız var. İnşallah devam eder. Herkesi kar keyfini yaşamak için Söğüt Cuması yaylasına bekliyorum" dedi.

GÖMBE YAYLASI BEMBEYAZ

Kaş- Gömbe Yaylası yolundaki bin 560 metre yüksekliğindeki Kuruovabeli'ne, bu kış mevsiminin ilk karı yağdı. Dün akşama doğru bastıran kar yağışı, Kaş'tan Gömbe'ye, Gömbe'den Kaş yönüne giden hazırlıksız araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı araçlar, kar nedeniyle yoldan çıktı. Yolda kalan bazı araçlar, başka sürücüler tarafından ittirilerek kurtarıldı. Yağan kar, bölgedeki sedir ağaçlarında tablo gibi bir güzellik oluşturdu. Yol, Kaş Belediyesi ekipleri tarafından kardan temizlendi.

KONYAALTI’NDA KARLA MÜCADELE

Konyaaltı’nın yüksek yerlerinde de yılın ilk karı yağarken, kar yağışı sonrasında kapanan yollar Konyaaaltı Belediyesi ekipleri tarafından açıldı. Kar küreme ve yol açma çalışmalarını Feslikan, Saklıkent ve Geyikbayırı bölgelerinde aralıksız sürdüren Konyaaltı Belediyesi, bir yandan da aracı yolda kalan vatandaşlara yardım etti. Teyakkuzda olan Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Saklıkent yolu, Feslikan yolu ve Geyikbayırı mevkiindeki yollarda vatandaşın rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi amacıyla çalışmalarını gün boyunca sürdürdü.

MANAVGAT BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLADI!

Manavgat’ta etkili olan yağmur ve dolu yağışı günlük hayatı olumsuz etkilerken, birçok cadde, sokak ve ev sular altında kaldı. Beyaz örtüyle kaplanan ilçedeki bazı oyun parklarında çocuklar yağan doludan ‘top’ yapıp gönüllerince eğlendi.

YAYLALARDAN KAR MANZARALARI

Kar yağışının yoğun görüldüğü Elmalı Kuruova Yaylası, Kumluca Karagöl yaylası, Korkuteli Sımandır Yaylası ve Konyaaltı Feslikan ve Geyikbayırı yaylalarından gelen görüntüler ise yürekleri ısıttı. Kar yağışının kayda alan vatandaşların kimisi çocuklar gibi karda eğlenirken kimisi ise kar manzarasını ölümsüzleştirmeyi tercih etti.

HABER MERKEZİ