Rehine krizi

Kepez ilçesinde bulunan bir bankanın şubesine gelerek çalışanlarla tartışan ve arbede sırasında güvenliğin silahını alan bir şahıs banka müdürü ve çalışanlarını rehin aldı. Bunun üzerine bankaya gelen polis ekipleri şahsı, yaklaşık 2 saat boyunca ikna etmeye çalıştı. Dehşet anlarının yaşanmasına neden olan şahıs olay yerine gelen annesiyle yaptığı telefon görüşmesi sonucu ikna olarak teslim oldu.

HESABINA YÜKLÜ MİKTARDA PARA İSTEDİ

Kepez ilçesindeki Mısır Çarşısı yanındaki bir banka şubesinde dün meydana gelen rehine krizinde edinilen bilgiler doğrultusunda iddiaya göre bankaya gelen M.R.D. (36)  isimli şahıs çalışanlardan hesabına yüklü miktarda para göndermesini istedi. Banka görevlilerinden olumsuz yanıt alan şahıs bunun üzerine tartışmaya başladı. Olay kısa sürede arbedeye dönüşürken şahıs, güvenlik görevlisinin silahını aldı.

2 SAAT BOYUNCA İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILDI

Şahıs güvenlik görevlisinin silahı aldıktan sonra banka çalışanlarını ve müdürünü rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi ve özel hareket polisleri sevk edildi. Banka çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, şahsın ikna edilmesi için olay yerine Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan geldi. Yaklaşık 2 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermeyince olay yerine şahsın annesi getirildi.

ANNESİYLE KONUŞUNCA İKNA OLDU

Banka çalışanlarını ve müdürünü rehin alan M.R.D. isimli şahıs olay yerine gelen annesi ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından ikna edildi. Özel hareket polisinin kapıları açmasıyla önce olay yerinden rehineler çıkarıldı. Ardından polis ekipleri M.R.D.’yi gözaltına aldı. Şahıs geniş güvenlik önlemleri altında Kepez Polis Merkezi’ne götürüldü. Bölgedeki vatandaşlar ise o anlar korku dolu bakışlarla izledi.