ANTALYA’DA 4 AYDA MİLYONLUK BAŞARI

Denizi, kumu ve güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleriyle de turistlerin ilgi odağı olan, turizmin başkenti Antalya’yı 2022’nin ilk 4 ayında 1 milyon 18 bin 246 turist ziyaret etti.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’da 2022 yılı turizm verileri yüzleri güldürmeye devam ediyor.

GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 147 ARTIŞ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü araştırmalarına göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci nedeniyle geçen yılı yaklaşık 9 milyonu aşkın turistle kapatan Antalya’da, 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın 1 Ocak ila 23 Nisan dönemine göre büyük artış gösterdi. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan olumsuzluklara rağmen 2022 yılının 1 Ocak ila 23 Nisan döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 147 artış kaydederek 1 milyon 18 bin 246 kişi oldu.

REKORLAR YILI 2019’A YAKLAŞTI

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise Antalya’ya gelen turist sayısı 412 bin 729 olarak kaydedilmişti. Nisanın ilk 23 gününde ise artış 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 245 oldu. Bu verilere göre 2022 yılı, turizmin en parlak yılı olarak tarihe geçen ve nisan ayında 1 milyon 203 bin 838 turistin şehri ziyaret ettiği rekorlar yılı 2019’a yaklaştı. Antalya’nın 2022 yılı sadece 2019 yılına yaklaşmakla kalmadı, ilk dört aylık periyoduyla 2020 ve 2021 yıllarını da büyük oranda geride bıraktı.

SAHİLLER YAZA HAZIRLANIYOR

Sahillerde şimdiden yoğunluk oluşmaya başlarken, ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde 2022 yaz turizm sezonu için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin deniz, kum ve güneş üçlüsüyle buluşmak için geldiği ve yaz ayları boyunca yoğunluğun devam ettiği Konyaaltı Sahili yeni sezona hazırlanıyor.

1 MAYIS İTİBARIYLA TAM TEŞEKKÜRLÜ HİZMET

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan plaj işletmecisi Aydın Emek, 2022 yaz sezonunda büyük bir yoğunluk beklediklerini ifade etti. Bayram dolayısıyla iç pazar turizminde de hareketlenmelerin daha erken olacağını dile getiren Emek, “Bizler bayram öncesinde son hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. 1 Mayıs itibarıyla müşterilerimize tam teşekkürlü hizmet vermeye başlayacağız. Konyaaltı Sahili genellikle her şey dahil sistemi tercih etmeyen turistler tarafından ilgi görüyor.  Yeni pazarların açılmasıyla özellikle İngiliz turistlerin kente girişi buradaki hareketliliği de etkileyecek. Güzel bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

2022’DEN BEKLENTİ BÜYÜK

İşletmeci Kadir Oğuz ise, plajlarda hazırlıkların son aşamasına geldiklerini anlattı. Geçen yaza göre büyük bir yoğunluk beklediklerini söyleyen Oğuz, “2022 yaz sezonu için bu sene beklentimiz oldukça büyük. Keyifli ve verimli bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Sezon öncesi hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Özellikle İngiliz turistlerden bu yıl büyük bir ilgi bekliyoruz. Yaklaşan bayram dolayısıyla vatandaşlarımızda sahillerde yoğunluk oluşturacak. Yerli ve yabancı turistleri yaz boyu en güzel şekilde ağırlayacağız” diye konuştu.