ANTALYA’DA ADIM ADIM YARIŞA DOĞRU

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için Antalya’da adaylar netlik kazanmaya başladı.

Kritik bir aday belirleme sürecinin içerisine giren AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayları duyurulmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta ilk önce İYİ Parti, Meclis Grup Toplantı’nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Dr. Nesrin Ünal olduğunu duyurdu.

Akabinde ise AK Parti, Aday Tanıtım Toplantısı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı açıkladı.

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 3 dönemdir Kepez’de büyük bir belediyecilik örneği sergileyen Hakan Tütüncü oldu.

İki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Menderes Türel’le adaylık yarışında giren Hakan Tütüncü, AK Parti Genel Merkezi’nin kararıyla yeni bir yolculuğa doğru ilk adımı attı.

***                                             

Adaylığı açıklanan Hakan Tütüncü geçtiğimiz hafta cuma günü Ankara dönüşünde Antalya’da coşkuyla karşılandı.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde Antalyalılarla buluşan Tütüncü, büyük bir heyecanla partililerine seslendi.

Kepez’deki 15 yıllık belediyecilik serüvenini anlatan Tütüncü, Büyükşehir yolculuğu için ‘hazırım’ mesajını verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün il başkanlığı önündeki konuşmasından birkaç vurucu cümleyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tütüncü’nün açıklamasındaki en önemli anekdot bence ‘hizmet’ vurgusuydu. Tütüncü, “Biz makamların mevkilerin bize sağlamış olduğu güçle milletimize daha çok hizmet etmek istiyoruz. Bu imkanı şehir için fırsatlara çevirmek istiyoruz. Bu şehrin imkanları var bu imkanlar daha güzel kullanılsın, bu imkanlar geceyi gündüze katarak 8 saat değil günde 18 saat çalışan ehil kadroların elinde olsun ve o ehil kadrolar milletin imkanlarıyla memlekete şehrimize daha çok hizmet etsin istiyoruz. Bunun için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacağız” diyerek Antalyalılara hizmet sözü verdi.

Hakan Tütüncü’nün konuşmasında en önemli ikinci anekdot ise ‘kalplere dokunacağını’ söylemesi oldu. Tütüncü, “Türkiye bilir, gerçek belediyecilik AK Parti'nin işidir. Güzel bir seçim kampanyası başlıyor. Bu seçim kampanyasında hiç kimseyi incitmeden, kırıp dökmeden, sözün en güzelini konuşarak, hiçbir gönlü incitmeden sadece tertemiz bir gülle yapacağımız projeleri konuşacağız. Yürekteki sevgilerimizi taşıyacak, umutlarımızı götüreceğiz. Bu kampanya boyunca hiç kimse bizden kötü bir söz duymayacak” diyerek hemşehrilerinin kalbine girmeye çalıştı.

Anlayacağınız Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu gerçekten inandırdı. Bununla beraber güçlü bir rakip olduğunun da mesajını diğer adaylara verdi.

***

CHP’de ise bugün yarın Büyükşehir adayı netlik kazanacağa benziyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde CHP’nin MYK toplantısında adaylığına karar verilen mevcut başkan Muhittin Böcek’in ismi, tepkiler nedeniyle Parti Meclisi gündemine getirilmemişti. Parti içinde gerilim yaşanmaması için yeniden değerlendirmeye gereksinim duyulduğu için bu kararın alındığı öğrenilmişti.

CHP’de Büyükşehir için Muhittin Böcek kuvvetli bir aday olarak görülse de geçtiğimiz haftalarda yaşanan DEM Partisi’yle olan salon krizi Böcek’i tercih noktasında CHP’yi zora sokuyor.

Böcek’in adaylığı durumunda rakiplerine göre tek avantajı şu durumda Antalya’nın kırsal kesimi tarafından tanınıyor olmasıdır.

Buna karşılık Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise pusuda yatmış bir şekilde Büyükşehir için adaylığının ilan edilmesini bekliyor.

Böcek ve Uysal arasındaki çekişmede Uysal adına da önemli bir gelişme yaşandı geçtiğimiz günlerde…

Büyükşehir adaylarından meclis üyesi Mehmet Hacıarifoğlu, Uysal lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.

Hacıarifoğlu ile Böcek’in arasında yaşanan soğuk savaş nedeniyle Hacıarifoğlu’nun böyle bir karar aldığı düşünülüyor.

Netice itibariyle Böcek’in başkanlık dönemi eleştirilerin odağı halinde…

Antalya’nın trafik ve ulaşım sorunları, yaz aylarında yaşanan sinek problemi, altyapısal sıkıntılar ile 60. Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edilmesi Böcek’in adaylık yarışında 1-0 geride olduğunun göstergesi olarak düşünülüyor.

Böcek’in aksine taze bir aday olan Ümit Uysal’ın Muratpaşa’da yaptıkları ve sempatik tavrı ise aday olarak onu bir adım daha öne çıkarıyor.

***

Velhasıl Antalya’da adaylar belirlendikçe puslu hava ortadan kalkmaya başladı.

Partiler yerel seçimler için hazırlıklarını hızlandırdı.

Adaylar ise kolları sıvayarak halkın arasına karışmaya başladı.

Şu anda için sadece CHP’nin Antalya adayı henüz belli değil ama bugün yarın onlar da adayını açıklayınca yerel seçim heyecanı kenti iyice saracak.

Bizler adayları ve vaatlerini yakına takip edeceğiz.

Temennimiz hak edenin bu yarışta ipi göğüslemesidir.

Antalya ve Antalyalılar hizmet bekler.

Hizmet vereceğini halka inandıran aday ipi göğüsleyerek Büyükşehir koltuğuna oturur.