Antalya, çocuk futbolunun başkenti oluyor
Çocuk futbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan Junior World Cup Antalya (JWCA) – Çocuklar Futbol Dünya Kupası, ikinci kez Antalya’da düzenleniyor.

Çocuk futbolunun en prestijli organizasyonlarından biri olan Junior World Cup Antalya (JWCA) – Çocuklar Futbol Dünya Kupası, ikinci kez Antalya’da düzenleniyor.
16-20 Nisan tarihlerinde Belek’te gerçekleşecek dev organizasyona, 5 kıtadan, 28 ülkeden, 300’den fazla takım ve 3.000’in üzeri genç futbolcu katılacak. 2028 yılında dünyanın en büyük çocuk futbol festivali olma hedefiyle hızla büyüyen turnuva, bu yıl da kapasitesini iki katına çıkararak ilerliyor.
Selectum JWCA 2025, Selectum Hotels & Resorts isim ve konaklama sponsorluğu desteği ile, Antalya Valiliği’nin himayesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür, Spor ve Turizm Daire Başkanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ve Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu katkıları ile hayata geçiriliyor.
Turnuva, Avrupa’nın ve dünyanın en önemli kulüplerinin altyapı takımlarını ağırlıyor. Bu yıl Bayern Münih, Manchester City, Fulham, Everton, Köln, Stuttgart, Borussia Dortmund, Rayo Vallecano, Aspir Academy, Mechelen, Kopenhag, Dinamo Moskova, CSKA Moskova, Club Brugge, Sporting Lizbon, Lech Poznan, Hellas Verona, Kızıl Yıldız, Partizan, Sabah, Beşiktaş, Altınordu, Samsunspor, Antalyaspor, Ümraniyespor gibi dev kulüplerin genç yetenekleri sahne alacak. İlki geçen sene düzenlenen JWCA’nın 2024 kazananları U8 yaş grubunda Torbalıgücü, U9, U11 ve U12 yaş grubunda Beşiktaş, U10 ve U13 yaş grubunda Porto (Portekiz), U14 yaş grubunda Sabah (Azerbaycan) ve U15 yaş grubunda River Plate (Arjantin) şampiyon olmuştu.
Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yapımı tamamlanan ve devam eden projelerin maliyetinin yaklaşık 10 milyar lira olduğunu bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 8 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 8 Nisan Salı günü Antalya’daki 6 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya’nın Kepez ilçesinde araçlara saldıran ve yol ortasında yatan sokak köpekleri sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu. Vatandaşlar belediyeden çözüm bekliyor.
Antalya emekli İl Müftülerinden Kadir Çetin hayatını kaybetti. Çetin’in vefatının ardından Antalya İl Müftülüğü başsağlığı mesajı yayımladı.
Antalya hafta sonunda ışıl ışıl bir düğüne ev sahipliği yaptı.
Antalya’nın Kaş ilçesinde 40 yaşındaki bir imamın 80 yaşındaki yaşlı dul kadınla ilişki yaşadığı iddiasının ardından kadının avukatı Muhhamet Avcı açıklama yaptı. Avcı iddiaları yalanlayarak, “Mirastan iskat ( mirastan çıkarma) nedeniyle annesine kızgın ve kırgın olan kızı, annesi ve imam hakkında asılsız iddialar ortaya atmıştır” dedi.
Antalya, dünya denizcilik sektörünün en büyük yat fuarı olan Yacht Life Boat Show 2025'e ev sahipliği yapıyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki özel bir kreşte 2 yaşındaki bebek, uyku odasında iki çocuk tarafından darbedildi. Aile, kreşin güvenlik kameralarınca kaydedilen olay nedeniyle şikayetçi oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz