ANTALYA CİTY EXPO KAPILARINI AÇIYOR

Antalya’da 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde ‘çevre ve insan’ temasıyla 9’uncusu düzenlenecek olan City Expo - Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu öncesi gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, “Türkiye’de alanında büyüyen bir marka haline geldi” dedi.

Bu yıl ‘çevre ve insan’ temasıyla 11-13 Kasım 2021 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 9’uncusu düzenlenecek olan Antalya City Expo - Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Akdeniz Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin destekleri ile düzenlenen fuarın tanıtım toplantısına Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Süreyya İşeri katıldı.

TÜRKİYE’NİN MARKA FUARI

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 9. Antalya City Expo Fuarı’nın pandemiden dolayı gecikmiş bir fuar olduğunu söyleyerek bu fuarın gerçekleştirilmesi sevinci içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Tütüncü, mart 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi gereken fuarın birkaç defa ertelenmek zorunda kaldığını söyledi. Türkiye’de City Expo Fuarı’nın önemli bir marka haline geldiğine vurgu yapan Başkan Tütüncü, “Bu fuarı 9 kez düzenliyor olmak az buz bir iş değil. Bu şehri temsil eden birçok belediyeci arkadaşımızın bu fuarda emeği oldu. Akdeniz Belediyeler Birliği personelinin çok emeği oldu. Birlikte hareket ettiğimiz firmaların çok büyük katkısı ve desteği oldu. 5’inci fuardan itibaren birlikte çalıştığımız ekiplerle bu fuarı düzenledik ve bu fuar Türkiye’de alanında büyüyen bir marka haline geldi” dedi.

“ANTALYA AÇISINDA ÖNEMLİ BİR İŞ”

Türkiye’de şehircilik fuarlarının düzenlemenin çok kolay bir iş olmadığının altını çizen Başkan Tütüncü, Türkiye’de birçok şehirde şehircilik fuarı düzenlenmek istediğini fakat bir, iki veya üç fuardan sonra bu fuarların sürdürülebilirliğinin sağlanamadığını ifade etti. Başkan Tütüncü, “Şu an itibariyle 9. Antalya City Expo Fuarı tecrübe biriktirmiş tek fuar ve bunun Antalya’da yapılıyor olması da son derece önemli. Antalya’nın bir fuarlar şehri olma vizyonuna katkı sağlayan herkese gönül borcumuz var. Antalya’da her yıl çok değişik fuarlar gerçekleştiriliyor ve çok değişik sektörlerden ve farklı ilgi gruplarından Antalya’ya misafirler davet ediliyor. Ve bu da Antalya açısından önemli bir iş ve önemli bir enerjinin de ortaya çıkmasına vesile oluyor. İşte City Expo da Türkiye’nin bütün belediye başkanlarını burada davet eden, onları burada konaklatmak suretiyle aslında buradaki fuarın enerjisinin yüksek olmasını sağlayan bir fuar. Tabi bu fuarın Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte düzenliyoruz. Ve bu fuar vesilesiyle de aslında yerel üretim anlamında farklı bir etkileşimi bölgemizde sağlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

FİRMALAR KENDİLERİNİ TANITIYOR

Belediyeciliğin insanın doğumdan ölüme kadar hayatının her alanını çepeçevre kuşatan bir olgu ve süreç olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, bu süreç içerisinde belediyelerin ihtiyaç duyduğu birçok tedarikçi sektör olduğunu belirterek onlarla birlikte hareket edilmesin gerektiği söyledi. Ekonomiye katkı sağlaması bakımında da şehircilik fuarlarının herkese faydalı olduğunu belirten Tütüncü, “Bunun yanında değişik faydalarda sağlıyor belediyeciliğe. Şöyle ki her yıl şehircilik ile ilgili asfalttan tutun itfaiyeye kadar peyzajdan tutun sosyal projelere kadar birçok yeniliği üreten firmalar burada kendilerini ve hizmetlerini takdim etme imkanı buluyorlar. Bu imkanda aslında bu fuarı gezen belediyecilerimizin, belediye başkanlarımızın, belediyede projelere imza atan ilgili bürokratların ufkunu yükseltmesine ve farklı uygulamaları aynı anda görmelerine vesile oluyor. Bu da belediyecilik açısında önemli bir kazanç. Sonuçta belediyeler farklı projeleri üretebilmek, inovatif belediyecilik uygulamalarını hayata geçirebilmek için çok esaslı bir şekilde araştırma yapmak durumundalar. Birçok yeni çıkan teknolojiler takip etmek durumundalar. İşte böyle bir ihtiyacın olduğu bir ortamda bu fuar belediyecilere böyle bir imkan sunuyor. Her yıl artan firma sayılarıyla da fuarımız göz dolduruyor. Artan firma sayılarının yanında artan ziyaretçi sayıları da son derece önemli. En son ki fuarımızı 20 bin seviyesinde ziyaretçi ile tamamlamıştık” ifadelerini kullandı.

BU YILKİ FUAR ‘ÇEVRE VE İNSAN’ TEMALI

Bu yılki fuarın ‘çevre ve insan’ temalı olacağını ifade eden Başkan Tütüncü, belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerine dayanan buluşmalar gerçekleşeceğini de söyledi. Tütüncü, şöyle devam etti:

“Eminim ki birçok belediyemizin dikkatini çekecek. Gelen firmaların iştigal ettiği konulara bakıyorum. Ürettiği ürünleri inceliyorum. Hakikaten klasik bir belediye fuarından farklı bir yöne evirilen bir fuar karşımıza çıkıyor. Teknolojik gelişmeleri takip eden sektörle ilgili gelişmeleri takip eden dünyanın hangi yöne döndüğünü iyi fark eden bir fuar olduğunu düşüyorum. Şüphesiz ki bu fuarın bu hale gelmesinde sayamayacağımız kadar arkadaşımızın tecrübesi var. Aslında böylesi güzel bir fuarın ortaya çıkması onların kafa kafaya verip güzel bir iş çıkarma motivasyonuna dayanıyor.

YURT DIŞINDAN KATILIMCILAR

Fuarda, belediye ekipmanları ve projelerinin yanı sıra bu yıl itfaiye ve yangınla mücadele ile ilgili özel bir çalışma içerisinde olduklarını aktaran Tütüncü, fuara aralarında büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 60’a yakın belediyenin katılacağı yönünde beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

Tütüncü son olarak, geçmiş fuarlara bine yakın yabancı yatılı misafir ağırladıklarına işaret ederek, bu yıl da Azerbaycan ve KKTC gibi birçok ülkeden misafirlerin fuara katılacağı bilgisini paylaştı.