ANTALYA CHP’DE 'TEFECİ' SKANDALI

Taciz, tecavüz iddialarıyla gündemde düşmeyen CHP’de, şimdi de ‘tefecilik’ skandalı patlak verdi. CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı M.G. hakkında, tefecilik iddiasıyla kamu davası açıldı. Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla yıla kadar hapis cezası isteniyor.

CHP’YE, “TEFECİLİK” OPERASYONU

Antalya siyasetini karıştıracak tefecilik iddiası, Serikli ve Antalyalı birkaç mağdur vatandaşın şikayeti ile ortaya çıktı. Şikayeti değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü Mali Şube ekipleri başlattığı tefecilik operasyonunda, CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı M.G. ve birlikte iş yaptığı N.G. hakkında ‘tefecilik’ iddiasıyla işlem yaptı. İfadelerinde tefecilik iddialarını yalanlayan ikili, senet aldıkları şikayetçilerle ticaret yaptıklarını ve senetleri bu nedenle attıklarını ileri sürdü.

6 YILA YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Fakat Cumhuriyet Savcılığı, şikayetçilerin birbirini doğrulayan ifadeleri, senetler ve senetler karşılığı hiçbir mülk devrinin olmamasını olağan şüpheli görüp, M.G. ve N.G. hakkında ‘tefecilik’ suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanmalarını talep etti. 14 Aralık 2020’de hazırlanan iddianame 10. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, M.G. hakkında 2 yıldan 6 yıla yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, M.G. için ayrıca  TCK 53. madde gereğince kamu görevlerinden men edilmesini talep etti. 

ŞAHİT KARŞILIĞINDA FAİZLİ SENET

Davacı A.E. ifadesinde, faizle para veren N.G.’den 7 aylık süre zarfında geri ödemek üzere 1 milyon TL borç para aldığını, karşılığında 1 milyon 327 bin TL bedelli çek verdiğini ve bunun içerisinden 927 bin TL ödediğini geri kalan 400 bin TL’yi ise şahit karşılığında senet yaptıklarını belirtti.

“TAKSİTLERİ ELDEN ÖDEDİM”

Davacı M.Ş. ise ifadesinde, faizle para verdiği bilinen N.G.’den 700 bin TL para aldığını,  karşılığında 600 bin TL ve 750 bin TL bedelli senet verdiğini, almış olduğu parayı elden taksitler halinde 1 milyon 350 bin TL ödediğini, aralarındaki güven ilişkisinden dolayı senetlerini geri almadığını sonucunda ise N.G.’nin 600 bin TL bedelli senedi icra takibine koyduğunu ve N.G.’nin M.G.’ye senedi ciro ettiğini belirterek şikayetçi oldu.

“OĞLUNU HAPSE ATTIRIRIM”

Davacı P.Ü. de ifadesinde, “Oğlum 220 bin lira para aldı, karşılığında 500 bin liralık senet verdi. Borcu ödemesine rağmen hacizleri kaldırmadı. Toplamda 770 bin lira geri ödemelerine rağmen borçtan kurtulamadıklarını belirterek, ‘borcum olmamasına rağmen, konuşmaya gittiğimde bana (Oğlunu hapse attırırım) diyerek benden de 165 bin liralık senet aldı” ifadelerini kullandı.

ŞAHİTLER DE KONUŞTU

A.E.’nin N.G.’den faizle birkaç kez borç aldığına şahit olduğunu anlatan şahitlerden V.T. ifadesinde, N.G.’nin kendisine, ‘A.E.’nin elimde çekleri var onu inletirim ama sen aracı ol aramızı bul’ dediğini belirtti. V.T., her ikisini de tanıdığını A.E.’nin borç aldığı senedin arkasına şahit olarak imza attığını, kendisinin de 2013 yılında N.G.’den 150 bin TL civarında faizli borç aldığını ancak şikayetçi olmadığını dile getirdi.

Faruk ÇELİK/ÖZEL HABER