ANTALYA BURADA 'BAŞKAN' NEREDE?

Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, Başkan Böcek’in meclis toplantılarına gelmemesine dikkat çekerek, Antalya halkının hizmetten geri kaldığını savundu. Muhittin Böcek’in meclis toplantısı devam ederken, sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraf ise, ‘meclise saygısızlık’ olarak nitelendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi mart ayı olağan meclis toplantısı 125 madde ve önergeyle Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın meclis üyelerine çiçek verildi. Toplantı öncesinde gündem dışı söz alan tüm parti grup sözcüleri kahraman şehitlerimizi anarken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Gündem dışı konuşmasında kısıtlamaların kademeli şekilde kaldırılmasına dikkat çekerek, vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğine vurgu yapan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Tedbirlere dikkat ederek, yeniden kapanma dönemine girmemek kendi elimizde. Turuncu listeden mavi listeye geçmek en büyük isteğimiz. Aşı sürecinde dünyada 5. sırada olmak Türkiye’nin başarılarını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BÖYLE YÖNETİLMEZ”

Taburcu olduğu günden itibaren belediye meclis toplantılarına katılmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de eleştiren Çetin, Antalya’nın artık hizmet beklediğini dile getirerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e daha önce de şifa dilemiştik. Ancak Başkan Böcek taburcu olmasına rağmen 8 meclistir görevine dönmedi. Antalya hizmet bekliyor. Antalya hizmetin en iyisini hakkediyor. İşler yürümüyorsa vekalet verirsiniz başkanvekili yönetir. Belediye böyle yönetilmez. Artık söz bitti hizmet bekliyoruz. Başkanın tam anlamıyla dönüp konulara hakim olmasını, dönemeyecek durumda ise vekalet vermesini ve hizmetlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi.

“NAKLEN GÖNDERİLDİ”

HDP’li eski milletvekili Ahmet Şık’ın kardeşi Uğur Şık hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Başkanvekili Deniz Filiz, “Uğur Şık 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’nün açtığı sınavı kazanarak devlet memuru olarak çalışmaya başlamıştır. Şubat 2021 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne nakli yapılmıştır. 27 yıldır devlet memurluğu görevini sürdürmektedir. Naklen belediyemize geçişi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“İŞLERİMİZ AKSAMIYOR”

Başkan’ın yokluğuyla ilgili AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin’e karşılık veren Filiz, “Belediyede başkanın bulunmadığı toplantılarda başkanvekili ile toplantılar yürütülür. Başkanımız konulara hakimdir. Tüm belediyelerimiz çalışıyor. İşlerimiz aksamıyor. Başkanımız görevinin başında, meclis toplantılarını ben yürütüyorum” sözlerine yer verdi.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN”

Aksu Belediyesi sınırları içerisinde, Altıntaş Mahallesi’nin bir kısmının “Ticaret, Konut Alanından” “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına” dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Çetin, “Elinizi vicdanınıza koyarak beni dinlemenizi istiyorum. 19 ilçemizin hiçbir mahallesi Büyükşehir’e ait değil. Aksu’nun 2 mahallesi hariç. Burada 40 yıllık bir sorun var. Şimdi gelip Büyükşehir olarak arsanın satış yetkisini istiyoruz. Yolu olmayan daha sorunlarının çözülmediği bir yere akaryakıt istasyonu vermeye kalkıyoruz. Kırk kanaat imkanlarla Aksu belediyesi hizmet yapmaya çalışıyor. Burası zamanında protokolle Büyükşehir’e yut diye değil tut diye verildi. Israrla Büyükşehir Belediyesi neden bu mahalleleri Aksu Belediyesi’ne devretmiyor?” dedi.

Konuşmanın ardından gündemin 45. Maddesine AK Parti tarafından ret verildi ancak gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 “ANTALYA’DA SANATÇI MI KALMADI?”

Şehir Tiyatroları’na HDP eski Milletvekili Ahmet Şık’ın kardeşi Uğur Şık’ın atanmasına yönelik tepkisini dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, “Dünya Tiyatrolar Günü’nde böyle tiyatro görülmedi. Tüm Antalya halkı seyirci. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrolarına yaptığınız atamada büyük bir sanatçı mıdır bilmiyoruz ama Antalya’da sanatçı mı kalmadı diye soruyoruz. En önemlisi gizliden değil açıkça size oy veren, destekleyen ittifak ortağınız bu atamaya ne diyor? Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

FATMA ARSLAN, FOTOĞRAF: SADIK ÇETİN SADAK