Antalya Barosu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner oldu

Antalya Barosu’nun yeni başkanı, Genç Avukatlar Meclisi Kurucu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner oldu. Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda Bozaner, en fazla oyu alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Türkiye’nin en büyük dördüncü barosu olan Antalya Barosu’nda başkanlık yarışı Ali Çağdaş Bozaner, Cenk Soyer, Alper Köleoğlu ve Mücahit Gündoğdu arasında gerçekleşti. Toplam 35 sandıkta kullanılan oyların 2 bin 198’ini alan Bozaner, Antalya Barosu’nun yeni başkanı seçildi. Seçimlerde Cenk Soyer bin 330, Alper Köleoğlu bin 192, Mücahit Gündoğdu ise 30 oy aldı.

"GÜÇLÜ BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ"

Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan Başkan Bozaner, baronun 100’üncü yılına giden süreçte meslektaşlarına güzel bir dönem yaşatacaklarını ifade etti. Bozaner, "Aidiyetleri kuvvetli, kentte ve kurumlarla iletişimde güçlü bir baro duruşu sergileyeceğiz. Baromuzu daha da ileriye taşıyacak çalışmalara imza atacağız" dedi.

"BAYRAĞI GENÇ MESLEKTAŞIMA DEVRETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM"

Genel kurul öncesinde, iki dönem Antalya Barosu Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Geçilmez, yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Geçilmez, kongrede yaptığı konuşmada, baroda 12 yıldır çeşitli görevler üstlendiğini belirterek, "Bayrağı genç bir meslektaşıma devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU VE DELEGELER

Antalya Barosu Başkanı Ali Çağdaş Bozaner’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Umut Yıldız, Yeliz Özdemir, Muhammed Sincar, Gizem Kumbul, Emine Zeynep Sönmez, Ali Görgülü (Alanya), Ayşegül Tarakçı Bulut (Manavgat), Çevik Köken, Yasin Kaan Topay ve Benan Özdemir.

Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği delegeliğine Özhan Karazeybek, Şebnem Ülk Yılmaz, Can Ercan ve Makbule Tanış seçildi. Disiplin kurulu üyeliklerine ise Medine Çiçek, Canan Nilgün Debreli, Metin Acar, Erol Kıyak ve Ferah Dilek seçildi.

BAŞKAN BOZANER’E TEBRİK YAĞDI

Seçimlerin ardından birçok önemli isim yeni başkan Ali Çağdaş Bozaner’i tebrik etti.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, “Antalya Barosu seçimlerini kazanan Sn. Ali Çağdaş Bozaner ve yeni yönetimini tebrik ediyor; milletçe adalete susadığımız bu günlerde kendilerine başarılar diliyorum. Önceki Baro Başkanımız Sn. Hüseyin Geçilmez ve yönetimine de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Antalyamız için hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Antalya Baromuzun Genel Kurulunda Baro Başkanımız seçilen Av. Ali Çağdaş Bozaner ve yeni yönetimini kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır yaptığı açıklamada, “Antalya Barosu Başkanlığı’na seçilen Ali Çağdaş Bozaner ve yönetimini kutlar, görevinde başarılar dilerim. Başkanlık görevini Bozaner’e devredecek olan Hüseyin Geçilmez’e de çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim" dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Türkiye'nin 4'üncü büyük barosu olan Antalya Barosu'nun Olağan Genel Kurulu’nda Başkanlığa seçilen Av. Ali Çağdaş Bozaner’i ve Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eder, kendilerine yeni görevlerinde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

ALİ ÇAĞDAŞ BOZANER KİMDİR?

Ali Çağdaş Bozaner, meslek hayatına 2012 yılında stajyer avukat temsilciliği ile başladı. Ardından Genç Avukatlar Meclisi’ni kurarak genç avukatları temsil etti. 2018 yılında Antalya Barosu Yönetim Kurulu’na seçilen Bozaner, 2021 yılına kadar bu görevini sürdürdü.