ADLİYE ÇIKIŞINDA KURŞUN YAĞDIRDI

Boşandığı eşinin kardeşini adliye çıkışında silahla yaralayan kişi gözaltına alındı.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ 

Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi İsmail Baha Sürelsan Caddesi’nde bulunan Antalya Adliyesi’nin arka girişinde gerçekleşen olay, dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Tekerlekli sandalye ile hastaneden kaçan eski koca, boşandığı eşinin ailesiyle arasında yaşanan yaralama davasına ilişkin duruşma sonrası, kayınbiraderini silahla bacağından yaraladı.

Görgü tanıklarından elde edilen bilgiye göre, boşanan çift ve ailesi arasında yaşanan yaralama davasının görüldüğü adliye çıkışında, eski eşi Onur D. (25) tarafından 2021’de pompalı tüfekle kolundan yaralanan Güllü Akman (25), babası Süleyman Akman, kardeşi Bilal Akman silahlı saldırıya uğradı. 

TEKERLEKLİ SANDALYE ENGEL OLAMADI

Bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Onur D. tekerlekli sandalyeyle adliyeye gelerek, o sırada taksi içerisinde bulunan aileyi kurşun yağmuruna tuttu. Çok sayıda kurşunun isabet ettiği takside, kayınbirader Bilal Akman bacağından vuruldu. Silah sesini duyan vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Silah sesleri üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, cadde üzerinde tekerlekli sandalye ile duran Onur D.'yi elindeki silahla birlikte gözaltına aldı. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi bölgeyi şeritlerle giriş çıkışa kapattı. Yaralanan Bilal Akman ise 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, Güllü Akman ve bir yakınının olay yerinde sinir krizi geçirdiği görüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından bölge trafiğe açıldı. Şüpheli ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

POMPALI TÜFEKLE VURULMUŞTU 

17 Ekim 2020’de Onur D. ile evlenen Güllü Akman, evliliklerinin üçüncü haftasından itibaren şiddete maruz kalmış, 7 aylık hamileyken ise evinden atılarak baba evine geri dönmüştü. Eşinden boşanan ancak o günden itibaren Onur D. tarafından defalarca kez taciz edilen Güllü Akman, en son 2021’de Serik ilçesinde ailesiyle yaşadığı evde eski eşi tarafından pompalı tüfekle vurulmuştu. Sesleri duyarak dışarı çıkan Güllü Akman’ın babası Süleyman Akman ise silahla peşinden gittiği eski damadı Onur D'yi ateş ederek yaralamıştı.