ANSİAD ONLİNE TOPLANDI

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 15. Online Toplantısı ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD üyeleri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

“İş Dünyasının Yükselen Yıldızı Koçluk” konusunun konuşulduğu toplantının konuğu Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç oldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Pandemi sürecinde nefes aldık derken yine pik yaptığını hep birlikte görüyoruz. Hayatımızda her alanda belirsizlik yaşıyor ve bu belirsizlikle beraber devam etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İş hayatı ve sosyal yaşamda belirsizliğin yanında ülkemizde de ciddi bir belirsizlik olduğuna dikkati çeken Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Merkezi yönetimin yönetim anlayış biçiminden kaynaklı iş dünyası olarak yarın nasıl bir güne, nasıl bir gündemle uyanacağız endişesiyle gözümüzü kapatıyoruz. Özellikle şu son 10 günde yaşadığımız bir takım gelişmeler, pandeminin getirdiği belirsizliğin üzerine artı olatak bizleri huzursuz etmeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesi, kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılığın insan hakları ihlali olduğunu kabul eden İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi gibi bir takım gelişmeler, ekonomide hepimizi etkileyen iniş çıkışlar yönetim anlayışında çok ciddi sorunlar olabileceğini gösteriyor bizlere. Her zaman söylediğimiz ve kamuoyuyla paylaştığımız gibi ekonomide güven ortamının gerekliliğinin sağlanamaması hepimizi huzursuz ediyor.”

EĞİTİMSİZ KOÇLAR EN BÜYÜK ENGEL

Koçluk hakkında ve koçluk mesleğinin küresel görünümü, sosyal etkileri ve iş dünyasında koçluk eğitimi gibi konular hakkında bilgilendirme yapan ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, “ICF olarak amacımız koçluk sanatını, ilmini ve uygulamasını ilerletmek olarak tanımlayabiliriz. Koçluk için yeni standartlar ve etik kurallar belirleyerek koçluk eğitimi veren kurumları akredite ediyoruz” dedi. Koçluğun kişide güçlü yönleri, mutlu edebilecek konuları ön plana çıkartmak olduğunu kaydeden Akmeriç, “Sizi neyin motive ettiğini, hayattan ne beklediğinizi, içinizdeki potansiyeli nasıl ortaya çıkaracağınızı bulmanıza yardımcı olan etkileşimli bir süreçtir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ