ANNENİZ ÖLÜNCE BÜYÜRSÜNÜZ

Yaşınız kaç olursa olsun anneniz sağ ise hala çocuksunuzdur. Dara düştüğünüzde sığınacak bir limanınız vardır. Ama anneniz öldüğünde yedi yaşında olsanız bile, o gün büyürsünüz.

O yüzden annesi sağ olan okurlarıma tavsiyem; Kapitalizmin özendirme hilelerine uyup annelerinizi yılın sadece bir gününde hatırlamakla kalmayın. Yanınızda değillerse, her gün kısacık da olsa arayıp, halini hatırını sorun.

Annesi ölenler daha iyi bilir; O gün tüm kolunuz, kanadınız, tutunduğunuz dalınız kırılmıştır.. Onun mezarının soğuk taşını öpmenin acısının tarifi yoktur. Ana özlemini hafifletmek için babanıza sarılırsınız ama ciğerlerinize dolan o anne kokusunu bulamazsınız.

Anneler ölünce genelde babalar yuvayı ayakta tutamazlar... Belki yeniden başka bir kadınla evlenirler. İşte o zaman o evde bir sığıntı gibi olursunuz, yaşınız küçük olsa bile artık oraya sığamazsınız, hatta belki de ayrılırsınız. Böylece o yuva dağılmış olur.

Bir de yetimsiniz diye kendi çocuğuna söz geçiremeyen akrabalarınız sizi azarlar, hakir görür. Sürekli eleştirip örselerler.

Oysa baba öldüğü zaman anne yuvayı ayakta tutabilir. Çocuklarına kol kanat gererek, üvey baba elinde büyümesin diye kolay kolay ikinci bir evlilik yapmazlar. Parmağındaki evlilik yüzüğünü, kulağındaki küpesini satar çocuklarını okutur. İş sahibi yapar.

Rabbim herkesin annesine, babasına uzun ömürler versin. Burada maksadım tabi ki babaları kötülemek değil ama babalar maalesef çamaşır, bulaşık ütü gibi işleri beceremediklerinden ne kendilerinin ne de çocuklarının arkasını toplayamazlar. Belki de ikinci evlilik yapmalarının sebebi budur. Bilemiyorum… Ama çevrenize baktığınızda sözlerime hak vereceksiniz.

Bu vesile ile başta şehit anneleri olmak üzere, anne olan bütün okurlarımın Anneler gününü kutluyorum. Anneleri merhum olmuş okurlarımın, onlarla cennette kavuşmalarını, sağ olanlara da uzun ömürler vermesini Yüce Allah'tan temenni ederim. Selâm ve dûa ile...

ANNENİZİ ÜZMEYİN

“Cennet anaların ayakları altındadır’’ hadis'i şerifini unutmayın ve annenizi üzmeyin. Ona hediyeler alın. Ama; Özellikle de anneler gününde tencere, tava, mutfak robotu vb. ev araç gereçleri almayın. Böyle yaparsanız, evin ihtiyacı olan bir ürün almış olursunuz. Bu da hediye değildir. Annenizin kendisine özel, kendisinin kullanacağı hediyeler alın. Eğer yeterli paranız yok ise arada  bir  olsun bir demet çiçek alıp hediye edin. Yoksa şimdi alıp vermediğiniz o çiçekleri yarın annenizin mezarına koyarsınız.