ANNELERDEN SOYLU DİRENİŞ

Terör örgütü PKK'nın elinden çocuklarını alabilmek için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan acılı aileler, önemli bir karar aldı. Diyarbakır anneleri, HDP’lilerin kışkırtıcı hareketlerine yönelik 408 gündür süren nöbetlerini artık 24 saat tutacaklarını belirterek, ‘direnişe devam’ dedi

Hain terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını alabilmek için 408 gündür Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren, Diyarbakır anneleri yeni bir karar aldı. 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemini kararlılıkla sürdüren acılı aileler, daha önce sabah başlayan ve akşam 17.00’ye kadar devam eden oturma eylemini artık 7 gün 24 saat yapacaklarını dile getirdi. HDP’lilerin kendilerine yönelik sözde PKK marşını çalarak sesli müzik yayını yaparak kendilerini kışkırttıklarını söyleyen aileler, ne olursa olsun bu yoldan dönmeyeceklerini ve çocuklarını almadan bu eyleme son vermeyeceklerini vurguladı.

CESUR ÇIĞLIKLAR

Tek istekleri terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak olan Diyarbakır annelerinin eylemine bugüne kadar 160 aile katıldı, 18 aile evladına kavuştu. Umut kesmeden evlatlarına kavuşmayı bekleyen aileler gece gündüz, yaz kış demeden HDP ve PKK’ya karşı direnmeyi sürdürüyor.

BAKAN SOYLU’DAN MÜJDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün evlat nöbeti tutan aileleri sevindiren bir açıklama yaptı. Bir ailenin daha evladına kavuşacağı müjdesini veren Soylu, "Diyarbakır annelerinden biri daha direnişinin sonucunu alıyor. Devam inşallah" dedi. Bakan Soylu’nun bu müjdesinin ardından evlat nöbetinde çocuğuna kavuşan aile sayısı 19’a yükseldi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN DEMOKRASİ DERSİ

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini isteyen AB yetkilileri ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye adeta demokrasi dersi verdi. Çavuşoğlu mevkidaşı Linde'ye dönerek, " PKK’dan temizlediğimiz alanlardan çekilmemizi istiyorsunuz. Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz? Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK'ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Size tavsiyem lütfen Aramileri, Asurileri, Hristiyan azınlıklarını, PKK-YPG onlara neler yapmış dinleyin. Siz de bir annesiniz. Diyarbakır’da 1 yıldır evlatlarını bekleyen anneleri bir gidin görün. Onlarda Kürt kadınlar, onlar da eli öpülesi Kürt anneler” diye konuştu.

ANNELERE, SANATÇI DESTEĞİ

Tüm Türkiye’yi arkasına alan Diyarbakır annelerine daha önce bazı sanatçılardan da destek gelmişti. Diyarbakır HDP il binası önüne gelen Hülya Koçyiğit, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen’in de aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, burada evlatları için oturma eylemini sürdüren annelerle tek tek görüşmüştü. Sanatçılar, annelerin ellerini tutarak, yaşadıkları üzüntüyü paylaşmış, annelerin kaçırılan çocuklarının fotoğrafını gösterip, evlatlarına duydukları özlemi anlatması sırasında duygusal anlar yaşanmıştı.

“HEP BİRLİKTE FERYAT ETMELİYİZ”

"Vicdanım beni buraya getirdi. Ben insanım, anayım. Anaların yüreğindeki yangını hissettim yüreğimde." diyen ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit, annelerin cesur çığlıklarını, direnmelerini ve evlatlarını isteyen seslerini duyduğu için geldiğini söylediği açıklamasında, ülkede 30 yılı aşkın süredir terör saldırılarının yaşandığına dikkat çekerek, "Bu çok can yaktı, çok can aldı, çok gözyaşı döktürdü. Artık analar ağlamasın. Bütün Türkiye hep birlikte feryat etmeliyiz çünkü bu siyasetin çok üstünde bir şey. Bu hepimizin insanlık görevi. O nedenle çok saygı duyuyorum ve bu dirence destek olmak için yanlarındayım" sözlerine yer verdi.

 Fatma ARSLAN