ANNELER GÜNÜ’NDE ‘UMUT’LU BEKLEYİŞ

Ömrünü evlatlarına adayan, cennetin ayakları altında olduğuna inanılan anneler yılın bir günü değil, her günü anılmak istiyor. Evlatlarına bir ömür boyu gözü gibi bakan ve yaşamını Şefkat ve Huzurevleri’nde sürdüren anneler ise sadece özel günlerde değil her gün evlat yolu gözlüyor.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Kepez ilçesinde bulunan ve yaşlılara verdiği hizmetle 5 yıldızlı otelleri aratmayan Şefkat ve Huzurevi’nde kalan yaşlılar, sadece özel günlerde değil yılın her gününde yakınlarının kendilerini ziyaret edecekleri günleri dört gözle bekliyor. Şefkat ve Huzurevi’nde kalan ve yıllarca evlatları için hayat mücadelesi veren annelerle bir araya gelen Lider Haber ekibi, Anneler Günü’nde evlatlarını bekleyen annelerin heyecanlı bekleyişine ortak oldu.

“ASLA PİŞMAN DEĞİLİM”

Konuya ilişkin Lider Haber’e açıklamalarda bulunan 83 yaşındaki Rabia Üvez, Şefkat ve Huzur evine gelişini anlattı. Hayatını Yalova’da geçirdiğini söyleyen Rabia Üvez, “Kızım, oğlum ve eşim ile Antalya’ya tatile gelmiştik. Burayı çok sevdik. 1994’te Yalova’dan Antalya’ya taşındık. Geçtiğimiz yıllarda çocuklarımın isteği üzerine buraya yerleştim. Asla pişman değilim. Burada arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz. Evlatlarım beni sık sık ziyarete geliyorlar” dedi.

“GELECEKLERİNE DAİR SÖZ VERDİLER”

Bu yıl anneler gününde çocuklarının kendisini ziyarete gelemediğini belirten Rabia Üvez, ”Bu anneler gününde çocuklarım şehir dışında oldukları için beni ziyarete gelmediler. Onları dönmelerini bekliyorum. Sabah beni arayıp anneler günümü kutladılar, geleceklerine dair söz verdiler” diye konuştu.

“ŞİMDİ BURADA YOLLARINI GÖZLÜYORUZ”

Şefkat ve Huzurevi’nde güne anneler gününü kutlayarak başladıklarını ifade eden Gazel Aras da, “Eskiden anneler gününde çocuklarımız için börekler yapar, sarmalar sarar evlerimizde gelmelerini beklerdik. Şimdi burada yollarını gözlüyoruz. Buna da şükür. Burada çok mutluyum. Eşimle birlikte 8 aydır burada yaşıyoruz. Bu yıl çocuklarım iş nedeniyle beni görmeye gelemedi ama sabah erkenden arayıp kutladılar” şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır Şefkat ve Huzurevi’nde yaşayan Neşe Karel ise, anneler için sadece bir günün değil, her günün özel olduğunu dile getirdi. Dünyanın annelerin gayretiyle döndüğünü vurgulayan Neşe Karel, şunları kaydetti:

“Anneler olarak yeni nesiller üretiyor, hayatları şekillendiriyoruz.

Allah tüm kadınların yardımcısı olsun. Annelik duygusu, sevgi ve şefkat duygusu bizim yaradılışımızda var. Benim tek bir evladım vardı. Engelli olması nedeniyle 44 yaşında hayatını kaybetti.  44 sene ömrümü ona adadım. Eşimde vefat etti, başka kimsem yok. Bir bebeği karnında taşımak, doğurmak, büyütmek, yemeğinden suyuna ilgilenmek anneliktir. Anne bu hayattaki her şeydir. Kıymeti bilinmeli.”

ANNELER GÜNÜ'NDE MEZARLIK ZİYARETİ

Konyaaltı ilçesinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı’nda Anneler Günü dolayısıyla yoğunluk yaşandı. Anneler Günü'nü, mezarlıklarda annelerinin kabirleri başında geçiren aileler, duygulu anlar yaşadı. Annelerinin kabirlerini ziyaret eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, çiçek bıraktı.