ANKETLERE GÖRE BAY KEMAL’Dİ!

Seçim yaklaştıkça anket firmaları yine piyasaya çıktı. Her biri ayrı telden çalıyor. Kimin nerede kimin için anket yaptığı belirsiz. Ha bire birilerine seçim kazandırıp koltuk veriyor anketler. Öncelikle şunu belirteyim ki ben bu anket işlerine çok itibar etmeyen biriyim. Benim bildiğim en iyi anketör ve anketçi yani denek vatandaşın ta kendisi. Gerisi fasa fiso.

Neden mi? Bakın kısaca izah edeyim sonra konuya geçeyim. Hani şu geçtiğimiz mayıs ayı vardı ya. 14’ünde ve 28’inde yapılan iki aşamalı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri! Bu iki seçim içinde peş peşe anketler yapıldı. Neredeyse hepsi -biri hariç- sonucu tutturamadı. Tutturduğunu varsaydığımız da en yakın olanıydı. Hal böyle olunca herkes seçime kendi cephesinden baktı.

Sonuçta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi isimler çıkıp, “KAZANIYORUZ” diye nara attı. Hatta üstüne, “ARAMIZDA KALSIN” bile dediler. Eğer öyle olsaydı şu an tablo farklı olacaktı öyle değil mi?

CHP’nin devrik Genel Başkanı Bay Kemal şu an Cumhurbaşkanı, 6’lı masanın birleşenleri ve ‘KAZANIYORUZ” diye nara atanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı. Olamadılar. Çünkü yanıltıldılar ve yanıldılar.

Ben yanıltmadım, sizler yanılmadınız. Ama onlar inandıkları, güvendikleri, milyonlarca lira para döktükleri firmalara inandıkları için yanıltıldılar, yanıldılar. Hal böyle olunca koltuğa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oturdu. Üstelik 8 tane cumhurbaşkanı yardımcısı değil sadece 1 yardımcısı bulunuyor.

Bunları niye anlattığıma gelelim. Hepinizin malumu 31 Mart 2024’te Yerel İdareler Seçimi var ve anket firmaları tekrar ortaya çıktı. Seç beğen al cinsinden anketler ortalıkta uçuşmaya başladı. Tıpkı mayıs ayında olduğu gibi.

Dün de ORC isimli firmanın Antalya’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Konyaaltı ve Muratpaşa adayları için anket çalışması ortalıkta dolaşmaya başladı. İşin garibi Döşemealtı’nın bu ankette yer almaması!

ORC, “CHP'nin belediye başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?” diye sormuş. 19-23 Aralık'ta Antalya'da yapılan ankette üç isim öne çıkmış. Kimi sorarsan o çıkar benim bildiğim.

Sonuçta, Ümit Uysal yüzde 40,6, Çetin Osman Budak yüzde 29,1 ve Muhittin Böcek yüzde 24,2 oranında kabul görmüş. Geri kalan adaylar hesaba bile katılmamış anlaşılan.


ORC’ye göre ne hikmetse, Antalya'da mevcut Başkan Muhittin Böcek'in kırsalda oylarını koruduğu, merkez ilçelerde ise CHP ve Dem Parti seçmenlerinden ciddi bir oy kaybı yaşadığı görülmüş.

Muratpaşa’da Devrim Kök yüzde 24.8, Ahmet Kumbul yüzde 21.2 ve Davut Çetin yüzde 18.4 oranında, Konyaaltı’nda ise Semih Esen yüzde 53.5, Çetin Osman Budak 17.6 ve Recep Çalı da yüzde 9.2 oranında kabul görmüş.

Şimdi, Muratpaşa’da BANKO denilen Davut Çetin ancak 3’üncü, adı Konyaaltı’da hiç gündeme gelmeyen Çetin Osman Budak ise burada 2’nci olmuş. “GİDİYOR” denilen Semih Esen ise Konyaaltı’nda açık ara önde çıkmış.

Bir de benim dikkatimden kaçmayan Döşemealtı var. Ya burası için para veren olmadı da kale alınmadı ya da CHP’nin burada seçimi peşin peşin KAYBEDECEĞİ varsayılarak ankete dahil edilmedi!

İnanın ben bundan önceki anketlerde olduğu gibi bu anketi de çok inandırıcı bulmadım. Çünkü çok kafa karıştıran ve manipülasyon kokan bir araştırma sonucu gibi geliyor bana.

-------------------

“ATEŞ OLMAYAN YERDE

DUMAN TÜTMEZ” DERLER

 

Antalya İYİ Parti’de acayip acayip işler oluyor. Eski milletvekilli Feridun Bahşi’nin dediği gibi “Koşarak gelenler kaçarak gidiyor.” Bunun en son örneği İl Yönetimi’nde yaşandı.

İl Sekreteri Orhan Tat, hafta sonunda istifa ettiğini kamuoyuna değil partisinin İLÇE BAŞKANLARI GRUBU’ndan yaptığı paylaşımla duyurdu. Olabilir, normal.


Ancak normal olmayan Tat’ın cuma günü istifasını açıklamak istediği, İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ın ricası üzerine pazartesiye söz vermesine rağmen erken açıklama yapması.

Yaptığım araştırmada Orhan Tat’ın yakın çevresine, “İl Başkanı çok yanlış yapıyor. Uyarmama rağmen bizi dinlemiyor. Onun için burada işim yok” deyip istifa kararı aldığını söylemiş yani ben öyle öğrendim.

Tabi İYİ Parti Antalya’da önümüzdeki günlerde bu tip istifalar olursa hiç şaşırmayın. Çünkü gelen bilgiler bu yönde.


Bir diğer konu ise partinin kadın kolları hakkında. Bilmem doğru bilmem iftira. Son birkaç gündür İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Şükrüye Yıldırımlar’ın CHP adaylarına destek çalışması yaptığı söyleniyor, yazılıp çiziliyor.

En son kendisinin CHP’nin Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kocagöz’e destek verdiği yönünde. Doğruluğunu bilmiyorum ama ihtimaller yüksek. Nedeni ise Kocagöz’ün eski bir MHP’li sonradan CHP’li olması!

Dediğim gibi; iftiramı gerçek mi bilmiyorum. Lakin atalarımız boşa söylememişler, “ATEŞ OLMAYAN YERDE DUMAN TÜTMEZ” diye!