ANKARA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Ankara, olumsuz hava koşulları nedeniyle sağanağa ve sele teslim oldu. AFAD, Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaşanan sel nedeniyle bölgeye ekiplerin sevk edildiğini açıkladı. Polatlı ilçesinde ve Esenboğa Havalimanı üzerinde meydana gelen hortum paniğe neden olurken, uçaklar uçaklar piste inemedi. Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin, yarın gün boyu beklenen aşırı yağış nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ekipleri, Ankara’nın Akyurt ilçesinde Sel nedeniyle bölgeye sevk edildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ankara'nın Akyurt ilçesinde yaşanan Sağanak Yağış nedeniyle, bölgede sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin  herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.”

BAKAN SOYLU AKYURT'TA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Akyurt’taki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

POLATLI VE ESENBOĞA HAVALİMANI'NDA HORTUM

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara’nın Polatlı ilçesinde ve Esenboğa Havalimanı'nın üzerinde hortum oluştu. Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

AFAD: AKYURT'TA 774 İHBAR ALINDI

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Akyurt’ta meydana gelen sel dolayısıyla itfaiyeye ve AFAD Ankara'ya toplamda 774 ihbar ulaştığını açıkladı.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara’da meydana gelen son yağışlar sonrasında İtfaiyeye ve AFAD Ankara’ya toplamda 774 ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır. TAMP kapsamındaki afet grupları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde toplanmıştır. Sel ve su baskınlarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ