ANET Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cengiz oldu

Antalya gündemini bir süredir meşgul eden ANET yönetiminde hangi isimlerin yer alacağı belli oldu. Dün yapılan genel kurulda ANET A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine Rüştü Peker, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine ise CHP Antalya eski İl Başkanı Nuri Cengiz getirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden ANET A.Ş.’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cengiz oldu. Nuri Cengiz, ANET A.Ş.’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Cengiz, paylaşımında “Bugün itibariyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek tarafından belediyemiz iştiraklerinden ANET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 


ANET’te teleferik kazası sonrasında yaşananlar, hala gündemdeki yerini korurken dün yapılan genel kurulda atamalar yapıldı. Genel kurulda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yakınlığı ile bilinen Cengiz Büyükgebiz’in Yönetim Kurulu Başkanı olması bekleniyordu. Kepez Belediye Meclisi Üyesi Rüştü Peker'in ise ANET’e Genel Müdür yapılacağı söylentileri CHP tabanında tepkilere neden olmuştu. 


CHP TABANI PEKER’DEN RAHATSIZ 
Antalya kulislerine yansıyan bilgilere göre, ANET Genel Müdürü olması beklenen Kepez Belediye Meclisi Üyesi Rüştü Peker'in kendi kadrosunu kurmak için çeşitli kişilerle görüşmesi, “CHP bana söz verdi. Ben çok oy getirdim. O yüzden genel müdür benim” diyerek genel müdür yardımcısı ve üst kademe yöneticileri belirlemek için resmi atamayı beklemeden çalışmalara başlamasının CHP tabanında rahatsızlık yaratmıştı.


Böcek'in genel kurulda ANET A.Ş.’nin Genel Müdürlüğe Rüştü Peker’i, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise CHP eski İl Başkanı Nuri Cengiz’i getirdi. ANET Yönetim Kurulu üyeleri ise Cengiz Büyükgebiz, Kübra Turan ve Semih Kocabaş getirildi. Öte yandan Rüştü Peker’in ANET Genel Müdürü pozisyonuna getirilmesi CHP’de nasıl yankılanacağı merak konusu oldu.