ANADOLU BAYRAMI YÖREX’TE YAŞANIYOR

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) önceki gün açıldı. Buram buram Anadolu ayağımıza kadar getirildi.

Aslında 13 yıl önce ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganı ile başlayan girişim biranda fuara dönüştü. Hatta daha öteye gitti resmen Anadolu Bayramı’na dönüştü.

ATB Başkanı Ali Çandır, fuarda 76 ilden ve KKTC’den, 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83’ü kadın kooperatifi olmak üzere 150 kooperatif ile 650’nin üzerinde katılımcının yer aldığını söyledi.

Geçen yıl pandemi kabusu nedeniyle yapılamadığı için YÖREX’i öyle özlemişiz ki sormayın. Çoluğunu çocuğunu yanına alanlar alışveriş için ANFAŞ’a koştu. İğne atsan yere düşmüyor.

Fuarda birkaç saat içinde doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine buram buram Anadolu’yu yerlisi yabancısı herkes gezme imkanına sahip oldu. Öyle ki bazı acenteler bunu fırsat bilip turistleri gezdirmeye buraya getirdi.

Bu sene 9 farklı zincir market ve e-ticaret sitesi, üreticiler ve katılımcılarla yüz yüze iş görüşmeleri sağlamak için geldi. Benim anladığım yöresel ürünler artık marketlerde de yer alacak. Yani bu YÖREX’te ne ararsanız var. Özellikle mutfak ihtiyacını karşılamak, kışlık yiyecek almak isteyenler hafta sonu pazarı değil burayı tercih edebilir. Çünkü memleketindeki damak tadınız burada.

Peki YÖREX sadece insanlara yiyecek türü ürünlerimi sunuyor? Değil. Pazar gününe kadar burada eğitimler ve konferanslarda yapılacak. Yok yok bu YÖREX’te. Sadece bu mu? Değil canım.Yarın birazda eğlence var. Cumartesi günü ise Grup Gümüş Pena konser verecek. YÖREX’e gelenler eğlencenin de tadına doyacak.

Ne güzel değil mi? Fuara giriş ücretsiz. Eğlence ücretsiz. Bayram havasında Anadolu esintisinde coğrafi işaretli alışveriş. Eee hadi o zaman doğru YÖREX’e.

DAĞ FARE DOĞURDU

Önceki gün CHP’nin atanmış Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz basın toplantısı düzenlemişti. AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a cevap vermek ve Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’e kalkan olacaktı sözde.

Herkes Cengiz’in AK Parti İl Başkanı Taş’ın sorularına kaya gibi cevaplar vereceğini zannetti. Ama yanıldı. Çünkü koskoca CHP’nin atanmış İl Başkanı 3-5 sayfalık yazılı metinden okudu ne diyeceğini.

Ne yazıldı o kağıtlara onlara okudu Cengiz. Dün bazı cevapları ve görüşlerimi bu mecrada aksettirdim. Fakat bazı bölümler bugüne kalmıştı. Mesela tramvay konusu.

AK Parti İl Başkanı Taş, “Tramvayın kredisi hazırdı ne yaptılar” diye Böcek’e sormuştu. Nuri Cengiz cevap verdi, “Kredinin ödemelerini Muhittin Böcek başkanımız yaptı. 3. Etap kredisinin anapara geri ödemesine 2021'in başından itibaren başlandı. Şu ana kadar 21 milyon Euro ödeme yapıldı” dedi.

Hatta konu vakıf olduğunu ima etmek için de Menderes Türel'in yapamadığı 3 etap projesinin vagon ihalesini de Böcek’in yaptığını anlattı. Ama ortada hala yarım proje var ne hikmetse!

Ama asıl önemli olan Taş’ın Böcek sorduğu reklam harcamasının cevabı yoktu Cengiz’in açıklamasında. Sonuçta iş “Sen açıklamazsan ben açıklarım” diyen Taş’a düşecek.

Benim anladığım kadarıyla AK Parti İl Başkanı’nın elinde bir belge var ki o nedenle böyle bir iddiada bulundu. Yoksu durup dururken niye böyle bir konuyu güdeme getirsin değil mi?

Hadi hepsini anladık diyelim. Taş’ın toplantısında sözünü ettiği trafik sorununa tek bir kelime laf edilmez mi? Size göre bu memlekette trafik sorunu daha doğrusu çilesi yok mu? Siz hangi memlekette yaşıyorsunuz?

Bu soruları çoğaltmak mümkün ama Nuri Cengiz hiç mi Antalya caddelerinde dolaşmıyor diye aklıma soru takılıyor. Ya da kendisi havadan bir hat kurdu da oradan mı gidip geliyor? Yahu insan en azından şu olacak bu olacak bu trafik sorununu şöyle çözeceğiz falan demez mi? “Geliyor gelmekte olan” diyeceğinize.

Velhasıl velkelam kimilerine CHP’lilere “Biz buradayız” mesajı verdiniz, kimilerine göre “İktidara verdiniz veriştirdiniz” ama Böcek’in açıklaması gereken konularda yaptığınız açıklamalara bakınca bana göre de resmen dağ fare doğurdu.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

Dün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı mezarlık paylaşımı dikkatimi. Mezarlıklarda yer kalmamış ve defin yerleri açıyorlarmış. Her zaman eleştirecek değiliz ya. Güzel bir iş yapıyorlar ve gündeme getireyim istedim. Yaşarken bir şekilde mekan işini çözüyoruz ama ölünce iki metrelik çukur işi çok önemli.

İşte bu noktada Büyükşehir büyük bir işe imza atmış. Yapılan paylaşımda, “Mevcut defin alanlarının yetersiz kaldığı mezarlıklarda yeni defin alanları oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz, Kemer Kuzdere Mahallesi’ndeki Sümbüllü Mezarlığı’nda da genişletme ve düzenleme çalışmaları yapıyor. #AntalyaİçinÇalışıyoruz” ifadesi yer alıyordu.

Ne diyelim şimdi? Hakikaten bizim için çalışıyorlar. Allah hepimize geçinden versin ama en azından yatacak yerimiz garanti altında.