ANA-OĞUL KLİP ÇEKTİ

Çektiği kısa filmlerle birçok ulusal ve uluslararası film festivalinde ödül kazanan Antalyalı yönetmen Cevahir Çokbilir, bu kez 'Yar Boncuklu' adlı klip için ses sanatçısı annesi Naciye Çokbilir ile birlikte kamera karşısına çıktı.

Klibin sahneleri, uluslararası ödüllü 'Nar Zamanı', 'Kar Zamanı' ve 'Maşuk' adlı filmlerin çekildiği Korkuteli ilçesine bağlı Beğiş Köyü'nde Serdal Altun'un yönetmenliğinde gerçekleşti. Müzik yönetmenliğini Musa Eroğlu'nun da müzik yönetmeni olan Ahmet Özgül'ün üstlendiği müzikli halaylı klip, Cevahir Çokbilir'in YouTube kanalında ve tüm dijital platformlarda yayımlandı.

NEŞELİ, HAREKETLİ KLİP

Ses sanatçısı annesi Naciye Çokbilir ile birlikte kamera karşısına geçen yönetmen Cevahir Çokbilir, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında insanların umutsuz olduğunu ve kendisi gibi ödüllü yönetmen Serdal Altun ile çektiği klipte insanları bir nebze de olsa neşelendirmeyi, gülümsetebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

YEŞİLÇAM TADINDA KLİP

Cevahir Çokbilir, "Klipte aşık olduğu köylü güzelinin peşinden koşan bir delikanlıyı canlandırıyorum. Gonca Ukşul'un köylü güzelini canlandırdığı klipte Kemal Sunal, Adile Naşit, İlyas Salman, Şener Şen, Atıf Yılmaz gibi Yeşilçam'ın unutulmaz ustalarını hatırlatan sahneler de var. Onlara sevgimizi ve saygımızı ölümsüzleştirmek istedik" dedi.

YENİ FİLM: KARINCA VE İNSAN

Yönetmen koltuğundaki başarısını şu anda post-prodüksiyon aşamasında olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği 'Karınca ve İnsan' adlı kısa filmiyle sürdürmek istediğini de ifade eden Cevahir Çokbilir, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Amacım evrensel insanlık değerlerine ve toplumsal konulara parmak basmak. Toplumların, insanlığın tarihiyle ve yaşadığı dünyayla, evrenle olan ilişkisini müziğin ve sinemanın eşsiz güzellikleriyle anlatmaya çalışıyorum. Bakanlıktan destek alarak çektiğimiz, müzisyen amcam Şahin Çokbilir'in senaryosunu ve oyunculuğunu üstlendiği, 2021 yılında film festivallerinde göreceğimiz 'Karınca ve İnsan' filmiyle de uluslararası platformlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz."

DHA