AMAN HOCAM, CANIM HOCAM

Bugün şöyle ilçelere doğru bir göz atalım dedim. Hemen en yakınımızdaki Kemer’den başladım. Tam bir kaynayan kazan olmuş. Eskiyi aratmayacak kadar olaylar. Herkesin malumu DSP’den CHP’ye transfer olan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, emekli bir öğretmen. Bu nedenle de ilçede, ‘Necati Hoca’ olarak biliniyor. Zaten herkes “Hocam” diyor.

Göreve gelir gelmez CHP’li eski Belediye Başkanı ‘Selefi’ Mustafa Gül’le ile ilgili açıklamadık, ortaya dökülmedik kirli çamaşır bırakmadı. Tantuniden ağırlama giderlerine kadar. Gel zaman git zaman geçen ay Lider Haber’de yayınlanan ‘Dobra Dobra’ programına katılman eski Başkan Gül, ‘Halefi’ yani Necati Hoca’yı yerden yere vurdu.

Bunlar siyasette görmek istemesek te görmeye alışık olduğumuz durumlar haline geldi. Ancak Başkan Topaloğlu 3 yılını doldurduktan sonra hakkında iddialarda artmaya başladı. Geçen gün AK Parti Kemer İlçe Başkanı Selami Minta, düzenlediği basın toplantında ‘Necati Hoca’yı sert bir dille eleştirmiş. Hatta bazı iddiaları da gündeme taşımış.

Minta, Göynük Atatürk Spor Salonu, yapılması planlanan yeni Kemer Belediye Hizmet Binası için çekilen kredi, Mustafa Ertuğrul Aker ve Atatürk Parkı’ndaki ihaleleri sormuş. İhaleler yapılır, bir dizi iddialar ortaya atılır. Bunlar siyasetçilerin ve o ihaleyle ilişkisi olanların kavgası olabilir. Ancak, hizmet binası için çekilen kredi meseli kafa karıştırıyor!

Necati Hoca, hizmet binası için geçen yıl meclisten aldığı yetki ile Vakıfbank’tan krediyi çekmiş. İşin enteresan yanı ise çektiği krediyi 12 ay vadeyle aynı bankaya yatırmış! Yahu adama sormazlar mı, “Madem binayı yapmayacaktın. Niye krediyi çektin. Haydi çektin niye faizle aynı bankaya yatırdı?” diye. Bu yapılan bana göre bir kredi hilesi.

Çünkü geçtiğimiz dönemlerde birçok kişi düşük faizle aldığı krediyi aynı bankaya yüksek faizle yatırarak yüksek gelir elde ederek resmen devlete kazık atmıştır. Bunu geçtik diyelim. AK Parti İlçe Başkanı Minta’nın Deniz Caddesi üzerinde yeniden kurulmaya başlanan pazar yerindeki iddiası ise yenilir yutulur cinsten değil.

Barlar Sokağının önüne açılacak tezgah yerleri kura dışında tutulmuş. Yaklaşık 40 tezgah yeri tanesi 25-30 bin liraya pazarcı esnafına satılmış! Eğer bu iddia doğru ise ciddi bir usulsüzlük var demektir. O zaman şöyle bir soru sorulması gerekir, “Bu paralar nereye gitti?” diye. Şayet para meselesi yoksa bile derhal o yerlerin tahsisi iptal edilip yeniden kura çekilerek hak eden esnafa verilmelidir.

Bir de Mustafa Ertuğrul Aker Parkı (Olbia)’daki ihale meselesi var. Bu konuda çok ilginç. Belediye zarara uğratılmış gibi geliyor bana. Yapılması gereken suç duyurusunda bulunup işi adalete bırakmak.

Benim anlamadığım Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, DSP’den seçildiğinde hakkında bu kadar iddia yokken CHP’ye geçince iddiaların peş peşe gelmesi!  

Aman Hocam canım hocam, dikkatli olun derim.

ALANYA’NIN GÜNDEMİ ALTSO

Bugünkü ilçe turumun ikinci durağı Alanya. İlçenin şu sarılar en önemli gündemi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanlığı yarısı. Bir diğer konuda İL OLMA meselesi. Ben önce ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in hedefini Alanya Belediye Başkan Adaylığına çevirmesi ve aday olmayacağını açıklamasından ortaya çıkan adaylara bakacağım.

Aday olarak sahaya inen ilk isim ALBİMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Aytemiz Alanyaspor Başkan Yardımcısı Bilal Gömeç. Diğer isim ise işadamı Tunahan Toksöz. Her iki adayda ilçede çok seviliyor. Çalışmaları derinden sürdürüyorlar. Hangi işadamına sorsanız gündem EKONOMİ, TURİZM  falan değil. Varsa yoksa ALTSO seçimi!

Herkes iki aday hakkında da konuşuyor ama “Kim kazanır” soru karşısında ser verip sır vermiyor. Ancak meslektaşlarımdan aldığım bilgiye göre Toksöz bir adım öndeymiş. ALTSO seçimlerine daha çok zaman var. Köprünün altından çok sular akabilir. Hele Alanya’da sel gibi akabilir. Çünkü bu ilçemiz çok enteresan bir ilçe ve neyin ne zaman belli olacağını kestirmek çok güç.

Ancak göz ardı edilmemesi gereken mevcut ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in Belediye Başkanlığı’nın hangi partiden açıklayacağıdır. İşte asıl dengeler o vakit değişebilir. Alanya’nın İL OLMA meselesi ise yeni değildir. Uzun yıllardır ilçe yöneticileri, siyasiler ve halkın hayali bu. Son günlerde ise iyiden iyiye dillendirilmiştir.

Ancak bu tür konuların her seçim öncesi gündeme getirilmesi ise düşündürücüdür. Alanya ‘İL OLACAK’ denildiği zaman yıllardır bu hayalle yanıp tutuşan Manavgatlılar kazan kaldıracaktır.

Çünkü her dönem bu olay yaşanır ve konu gündeme gelince iki ilçenin arası bu yüzden limonileşir. İnşallah bu kez böyle olmaz ve herkes istediği hayale kavuşur.

HAKLI BİR ELEŞTİRİ

Antalya’nın elindeki tarihi mahallelerden biridir Kaleiçi. Turizmin en önemli merkezidir aynı zamanda. Bu şehrin yetiştirdiği çocukların sayısız anılarının yaşadığı sokaklardır. Amma velakin ben bu şehirde 30 yılı aşkın zamandır yaşarım bir türlü düzene girmemiştir Kaleiçi. Her dönem birtakım projeler yapılır lakin bir türlü sonu getirilmez.

Ya sokakları çöpten geçilmez, ya parke taşları sorun olmuştur yürünmez. Sokakları güzelleşsin diye ahşap şaksılar yapılır, öylece bırakılır. Bakımsızlıktan kırık dökük hale gelir. İşte bu manzara Kaleiçi sokaklarında son günlerde görmeye alışık olduğumuz bir görüntü iken duruma Antalya ve Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Akın Akıncı isyan etti.

Akıncı, sosyal medya hesabında kırık dökük saksıların fotoğrafını paylaşırken, bakımı yapılmayan çiçek saksılarının allanıp pullanıp boyanmasını eleştirdi. ANSİAD Başkanı, “Kaleiçi... Bu saksıların boyanmasının bir anlamı var mı sizce? Lütfen biraz ilgi, alaka @ANTALYABB” diyerek yaşanan manzaraya tepkisi dile getirdi.

Bence Akın Akıncı çok haklı. Haklı bir eleştiri yapmış. Umarım sesi duyulur.