AMAN HA BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM!

Bu yıl TURİZMDE farklı bir olacak BEKLENTİMİZ var. Cumhurbaşkanından bakanına, turizmcisinden çaycısına, gözlemecisinden plaj işletmecisine kadar herkesin UMUTLARI yüksek.

Bu beklentiler karşısında hem YABANCI hem de YERLİ TURİSTİN bu yıl da tercihi ANTALYA oldu. Hele hele bir de 9 günlük Kurban Bayramı tatili işin KAYMAĞI oldu.

Yaşanan bu tablo karşısında farklı beklentiler içinde olan sektörün YÜZÜ GÜLDÜ. Çünkü ne kadar turist o kadar GELİR demekti. Allah herkese bereket versin.

Tabi binlerce hatta milyonlarca tatilci AKIN AKIN gelince bunu FIRSATA dönüştürmek isteyenler de yok değildi. Türkiye’nin dört bir köşesinden abartılı FİŞ ve FATURA paylaşımları had safhaya ulaştı.

Hemen hemen her gün sosyal medyada ya restorandan ya kafeden ya da plaj işletmelerinden ABSÜRT rakamlarla dolu faturalar paylaşıldı. Ben, “Antalya’daki turizmciler böyle yapmaz” derken dün YANILDIM.

KEMER’den bir faturanın paylaşılması ile NEVRİM DÖNDÜ. Rakamlara baktıkça sıcak havanın etkisine klima bile fayda etmedi. Resmen tansiyonum yükseldi, DENGEM BOZULDU.

Hoş gidip eğlenen tatil yapan ben değilim amma kendim KAZIKLANMIŞ gibi hissettim. Muhtemelen faturayı siz de görünce aynı hissi yaşayacaksınızdır. Ödemeyi yapanın halini bir düşünün o zaman!

İnanın bu memleketin en iyi TURİZMCİLERİ bile benim düşündüğümü düşünüyordur. İnsan gelen turisti ya da 3-5 günlüğünü tatile gelen KENDİ VATANDAŞINI KAZIKLAR MI? Olmaması lazım amma inanın kazığın en büyüğü atılıyor.

Bu böyle yapılırken acaba, “Kendi ayağımıza sıkıyoruz. Bindiğimiz dalı kendimiz KESİYORUZ” diye hiç düşünülmüyor mu? Hoş böyle bir düşünceleri olsa böyle olmaz bu faturalar da ortaya çıkmazdı.

Şimdi birileri kalkıp bana, “Yok işletme GİDERLERİMİZ yükseldi, personel maaşları arttı, girdi fiyatı, enflasyon vs.” diye TERANE OKUMASIN. Mutlaka söylenenlerde HAKLILIK payı var amma bir fiyat artışı bu kadar FAHİŞ olamaz, olmamalı da.

Bakın size bir örnek vereceğim bu konuda. Kemer’de faaliyet gösteren bir plaj işletmesindeki yüksek adisyon DUDAKLARI UÇUKLATAN cinsten. Bodrum’dakilerin yaptığından farksız.

Ayışığı Koyu’ndaki bir işletmede kesilen bu adisyon 7 BİN 142 TL. Kazık mı desem adisyon mu desem bilemedim; 1.5 litrelik bir SU için bile 74 TL ücret alındığı yazıyor. Su bu yahu!

Yahu bu millet veya elin ecnebisi yani misafirlerimiz “YOLUNACAK KAZ MI?”. Yapmayın, etmeyin. Burası birkaç aylığına değil yılın 12 ayı turizmle yatıp kalkan bir şehir. Ne kadar HAKLI olsanız bile böyle faturaların İZAHI olmaz.  

Çok ayıp. Kimsenin DİNLENMEK için gelen insanlara böyle davranmaya hakkı yok. İlgili kurumlar bu tür işletmeleri tespit ederek gereğini derhal yapmalı. Hatta STK’lardan bir KOMİSYON kurularak sezon boyunca DENETİMLER yapılmalı.

Bir sözümde turizmcilere; “Sizin göreviniz, ayrım yapmadan herkese en iyi servisi güler yüzle vermek, MAKUL OLAN ücreti almaktır. Kazıklamak demek kendi ayağımıza kurşun sıkmak, bindiğimiz dalı kesmektir. Böyle AYRIK OTLARI da aranızdan temizleyin.”

Eğer bu tür müesseseler ZAPTURAPT altına alınmaz ve sezon boyunca bu tür şikayetler devam edecek olursa beklentiler boşa çıkar. Gelecek yılki beklentiler bile AKDENİZ’DE kaybolur.

Demedi demeyin! Sakın ha bindiğiniz dalı kesmeyin!

LAF BİTTİ SÖZ KALMADI

Ben yazmaktan onlar parkları BABALARININ ÇİFTLİĞİ gibi kullanmaktan bıkmadılar. Bahsettiğim yer canım FALEZ-1 VE FALEZ-2 PARKLARI. Bıkmadan usanmadan önlem alınıncaya kadar yazmaya

Devam edeceğim.

Bir kez daha söylüyorum. Benim evim falan buralarda değil ama vatandaşın derdi benim derdim. Onların derdi ile dertlenmek benim görevim. Buraları da adam etmek sanırım MURATPAŞA BELEDİYESİ’nin görevi.

Efendim; bu parklarla ilgili vatandaşımızın HOYRATÇA kullanımını defaten gündeme getirdim. Muratpaşa Belediyesi’nin ilgilileri oturdukları koltuktan kalkıp durumu ve NAHOŞ VAZİYETİ bir türlü yerinde görmedi, görmek istemedi. Aman kalkmayın hava sıcak bir yerleriniz YANAR!

Bayram tatilinde parklar Topçam veya Çaltıcak piknik alanını aratmadı. Piknik adına ne ararsanız burada yaşandı. DENİZE NAZIR daire aldığını sananlar bir kez daha yanıldı bu manzara ile!

Tatil bitti ama dün yine aynı görüntüler yaşandı Falez-1 ve Falez-2 parklarında. Karşısındaki apartmanlarda HASTA varmış, uyuyan BEBEK varmış, YAŞLI varmış kimse umursamadan eğlendi, eğlencenin dozunu bile kaçıranlar oldu.

Bakın burası piknik yeri değil, gelip oturulup nefes alınacak bir park. Piknik alanı ile park yerini ayırt edemiyorsanız o sizin sorununuz. Ancak kimseye EZİYET etme hakkınız yok.

Şunun şurasında SEÇİME kaç ay kaldı ki. Sayılı günler çabuk geçer. Kurt yediği ayazı unutmaz misali... Vatandaş da bu rahatsızlığı unutmaz.