AMAN DİKKAT!

Hava sıcaklıklarının bir anda bastırmasıyla millet olarak adeta nefes alamaz hale geldik. Gerçekten bu sıcakta dışarıda işi olan ve çalışmak durumunda kalanlara Allah yardım etsin.

***

Aşırı sıcaklara nemsizlik durumu da eklenince tehlike çanları kendiliğinden çalmaya başlıyor. Peki, kimin için çalıyor tehlike çanları ve kimler dikkat etmeli. Elbette önce insan değil mi?

***

Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar kesinlikle bu havalarda dışarı çıkmamalı ki zaten uzmanlar bu konuda gerekli uyarıyı yapıyor. Diğer taraftan devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları özellikle yangınlar konusunda çok çok dikkatli olmalı.

***

Yaklaşık olarak yüzde 52'si ormanlarla kaplı olan, Türkiye'deki ormanlık alanın yüzde 5'ine sahip ve Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın felaketini yaşayan bir il olarak Antalya'daki başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere tüm kurumlar teyakkuz halinde olmalı.

***

Zaten Antalya Valisi Hulusi Şahin de tüm ekiplerin bu anlamda hazır olduğunu ifade etti. Öyle olduğu da iki gündür çıkan yangınlarda belli oldu. Ekiplerin tüm ihbarlara etkin ve hızlı müdahalesi ile çıkan yangınlar söndürüldü.

***

İnşallah bu kadarla atlatmış olalım ancak dikkati de elden bırakmayalım. Vatandaş olarak bize de büyük görevler düşüyor. Bir kere bahçe atıkları, tarla temizliği ve benzeri durumlar için böyle zamanlarda asla ve asla ateş yapmayalım.

***

Yolda giderken araçlarımızdan izmarit veyahut pet şişe dahil hiç bir atığı atmamalıyız. Ayrıca ormanlık alanlar ve çevresinde şüpheli gördüklerimizi mutlaka emniyet güçlerimize bildirmeliyiz.

***

Atalarımızın gelecek kuşaklara emanet olarak bizlere bıraktığı bu vatanı daha da güzelleştirerek teslim etmeliyiz. Fakat günümüzde yapılanlara bakınca bırakın güzelleştirmeyi mevcut halini bile koruyamayan bir nesil olduk. O yüzden aman dikkat diyoruz.

***

Ormanlarımız yani yeşil vatanımızı korumak sadece orman teşkilatının değil o ormanlardan çıkan oksijenleri koruyan hepimizin görevidir. Herkes üzerine düşen sorumluluk duygusuyla hareket etmeli ve görevini layıkıyla yapabilmelidir.